A korábbi FIFA-játékvezető szerint kizárhatják a Craiovát az Európa-ligából

Egyéb

Oszd meg másokkal is

A Romániában rendezett visszavágó első félidejében hét percet kellett hosszabbítania, majd a meccs végén újabb fél órát tettek rá, miután megdobták a játékvezetőt.

Miközben a játékosok egymást lökdösték, a spori közvetlen közelében robbant fel egy hanggránát. Ápolni kellett, majd eldönteni, mi legyen a meccsel – nem merték lefújni.

{{https://player.hu/sport-3/craiova-honved-europa-liga-selejtezo/}}

Az M1 megkérdezte Szabó Zsoltot, a korábbi FIFA-játékvezetőt. Azt mondta, neki az volt az egyik legfurcsább, hogy az illetékesek nem követték az UEFA-protokollt: ilyen esetben esetben semleges, nyugodt helyen – például az UEFA-ellenőr számára biztosított szobában – kell megtárgyalni, lehet-e folytatni a találkozót.

Craiovában a pálya szélén dugták össze a fejüket, márpedig így komoly hatással volt rájuk a több mint húszezer román szurkoló füttykoncertje, őrjöngése. Ez olyan nyomást helyezhetett a döntéshozókra, amely megkérdőjelezi a döntés semlegességét és átgondoltságát.

Szabó kiemelte, egyáltalán nem lepné meg, ha az UEFA kizárná a Craiovát, ellenkező esetben a szervezet legalizálná az ehhez hasonló nézőtéri viselkedést.

A döntés egy-két napon belül várható, az újrajátszás szerinte kizárható. A párharc továbbjutója, vagyis jelenleg ugye a Craiova, a görög AEK Athénnal találkozik.

{{https://player.hu/sport-3/megovja-a-botranyos-craiovai-europa-liga-meccset-a-honved/}}

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!