A Huawei szerint már nem feltétlenül érdemes 4G-s telefont vásárolni

Egyéb

Oszd meg másokkal is

Az idei év nagy durranásának a hajlított és az 5G képes mobilokat vártuk, ám végül mindkettő lassabban terjed, mint azt gondoltuk. Ennek ellenére a gyártók teljesen elkötelezettek, és szerintük egyértelműen utóbbi képviseli a mobilok jövőjét.

Néhány gyártó kínálatában már megjelentek az 5G képes mobilok, igaz egyelőre még csak a csúcskategóriában elérhető a technológia, és nagyon kemény pénzeket kell értük leszurkolni, ráadásul nem is mindenhol beszerezhetőek. Természetesen azonban egyre több ilyen mobil lesz, hiszen egyik gyártó sem szeretne kimaradni a buliból.

A Huawei fogyasztói üzletágának elnöke, Richard Yu meghökkentő kijelentést tett, miszerint nem igazán érdemes már 4G-s mobilt venni. Szerinte várjunk még a vásárlással, hiszen az 5G hamarosan a középkategóriában is megjelenik, majd idővel az olcsóbb szegmensben induló mobilok is megkaphatják majd a támogatást. Ez persze leghamarabb is jövőre várható, hiszen jelenleg még a Huawei is fejleszti az alacsonyabb szériás chipjeit, amelyek az olcsóbb árcédula mellett is támogatják majd az 5G-t.

A Huawei alig néhány napja mutatta be a Mate 30 szériát, amely papíron remeknek tűnik, ám bizonyára sokakat elijeszt majd a Play áruház hiánya. A Mate 30 Pro természetesen már 5G-s változatban is megjelenik, és nagyjából 100 eurós felárral kell számolni, ha valaki ezt a verziót szeretné, ami annyira azért nem tűnik vészesnek elsőre.

Ennek ellenére a nyilatkozat a abszolút elhamarkodottnak tűnik, hiszen jelenleg még nagyon kis választék érhető el ezekből, és a legtöbben valószínűleg kihasználni sem tudnák a tudását. Amennyiben hosszú távra veszünk csúcsmobilt, érdemes lehet kifizetni a felárat érte, de senkinek ne legyen álmatlan éjszakái amiatt, hogy az ő készüléke egyelőre nem támogatja az új technológiát.

Forrás: AndroidAuthority

The post A Huawei szerint már nem feltétlenül érdemes 4G-s telefont vásárolni appeared first on Techlabor.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!