Beszóltak a műsorvezető ruhájára, ez lett a válasz

Egyéb

Oszd meg másokkal is

Az NBC családjához tartozó KGW tévécsatorna portlandi stábjában műsorvezetőként dolgozó Maggie Vespa az elmúlt hét egyik napján egy magas derekú nadrágot választott ki a ruhatárából.

Ebben semmi különös nem lenne, ha az egyik néző nem írt volna be a cég Facebook-oldalára, megjegyezve, hogy a nő „röhejesen” néz ki a nadrágban.

Vespa először a közösségi oldalon reagált a kéretlen megjegyzésre, és annyit írt, hogy esze ágában sincs változtatni az öltözködésén. Erre a csak Jeffrey-ként azonosított férfi a műsorvezető élő adása alatt írt egy kommentet:

„OMG, ma nagyon úgy néztél ki, mintha kényelmetlenségeid lennének. Próbálj úgy öltözni, mint egy normális nő. A KGW nem fizet neked eleget ahhoz, hogy lecseréld a ruhatáradat?”

Maggie Vespa nem hagyta annyiban a szexista beszólást (Fotó: Maggie Vespa/Twitter)

A szexista megjegyzés még Vespa férfi kollégáit is felháborította, ő azonban rámutatott, hogy a tévénél dolgozó nők számára ez távolról sem újdonság. Ezt alátámasztotta az édesanyja is, aki szintén tévésként dolgozott korábban.

„Amikor megosztottam vele az esetet, azt mondta, az ő idejében elképesztően toxikus és hihetetlenül szexista dolgokat mondtak neki nap mint nap” – mondta Maggie Vespa. „Ezért úgy gondoltam, tennünk kéne valamit.”

Az eredményt a fenti videóban lehet megtekinteni. Vespa ugyanis az ezt követő héten minden napra egy-egy új, magas derekú nadrágot választott. A felvételen pedig – többek között – a következőket mondja:

„Ezek az én nadrágjaim, én szeretem őket, ezért vásároltam meg mindet. Az esetet megosztottam közösségi médiában a követőimmel, és több százan szólaltak fel azzal a nyomással kapcsolatban, amivel a nőknek mindennap szembe kell nézniük. Van ugyanis egyfajta elvárás velünk kapcsolatban, hogy mindig vonzónak kell lennünk, ugyanis ha nem tesszük, ez annak a jele, hogy kevésbé vagyunk hitelesek vagy tehetségesek, és a férfiak pedig jellemzően nem akarnak ezzel szembesülni.”

A műsorvezető ezután annyit mond, hogy itt az ideje, hogy kiálljon magáért és másokért.

„Nemcsak hogy viselem ezeket, az elmúlt héten mindegyik adásnapra más-más magas derekú nadrágot választottam, és megkértem a produceremet, hogy készítsen egy-egy fotót rólam” – mondta Vespa. „Mások, kollégáim és barátaim is csatlakoztak hozzám, hogy támogassanak, de még Lars Larson konzervatív rádiós műsorvezető is támogatásáról biztosított.”

Maggie Vespa az alábbi üzenettel búcsúzott a nézőitől:

Az a célunk, hogy üzenetet küldjünk a nőknek és a lányoknak, de valójában mindenkinek: öltözzetek úgy, ahogy szeretnétek, nézzetek ki úgy, ahogy szeretnétek, mert ha valaki emiatt beszól nektek, az az ő saját problémája, nem a tiétek.

Egyetértésünk mellett csupán annyit üzenünk: hajrá, Maggie, és köszönjük!

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!