BRÉKING! – Házkutatást tart a rendőrség Pikó András kampányközpontjában

Egyéb

Oszd meg másokkal is

24.hu úgy tudja, hogy a rendőrség ezekben a percekben is házkutatást tart Pikó András közös ellenzéki jelölt kampánystábjánál. Négy-öt rendőr érkezett délután a helyszínre, de egyelőre nem tudni, hogy előállítanak-e valakit, vagy lefoglalnak-e bármit. Pikó Andrást, aki egyelőre nincs a helyszínen, kereste a portál, de nem érték el, viszont a házkutatás tényét mások megerősítették. Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza a helyszínen van.

A Magyar Nemzet hétfőn írta meg, hogy Pikó András közös VIII. kerületi polgármesterjelölt kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék.

A Magyar Nemzet információira Pikó kampányfőnöke úgy reagált, hogy szerinte tisztában vannak felelősségükkel, amit a polgármesterjelöltet és a képviselőjelölteket ajánló aláírások gyűjtésével és kezelésével összefüggésben a jogszabály előír, így annak mindenben meg is felelnek, feleltek.

A Magyar Nemzet később beszámolt arról a tényről is, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

(magyarnemzet.hu)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!