EKG funkcióval debütált az Asus Vivowatch SP

Egyéb

Oszd meg másokkal is

A tajvani Asus nem csupán a ROG Phone 2 globális bejelentését tartogatta az idei IFA kiállításra, hanem egy okosórát is hozott magával, ami a Vivowatch SP nevet kapta a keresztségben. A készülék egyik legfontosabb funkciója az EKG, ám ezen kívül képes mérni a vérnyomást, valamint a felhasználó stressz szintjét.

Az érdeklődők számára gyorsan ideírjuk, hogy az Asus ROG Phone 2 899 eurós áron lesz kapható, és ezért cserébe az a verziót kapjuk, melyben 12 GB RAM, valamint 512 GB háttértár található. Azt most mindenki döntse el magában, mennyire éri meg számára ez az ajánlat, mi pedig foglalkozzunk ezzel a vadonatúj órával.

A már említett keringési rendszert monitorozó opciók sem piskóták, de ezeken kívül a készülék kap saját GPS modult illetve magasságmérőt, így még precízebben ellenőrizhető az általunk megtett távolság, persze tájékozódás során sem jön rosszul egy navigációs rendszer. Az eszköz úgynevezett Asus Health AI mesterséges intelligenciára épülő applikációval is bír, melyet vezető egészségügyi szakértők segítségével készített a tajvani vállalat, az alkalmazás segítségével még hatékonyabbá válhatnak az edzések.

Mivel a készüléket elsősorban az aktív életet élő felhasználók számára készítette a gyártó, annak borítását ellátták 5ATM védelemmel, ami azt jelenti, hogy 50 méter mélységig vízálló az Asus órája. A kerámiából készült keret kevésbé vonzza az ujjlenyomatokat, az órát pedig bármikor a hangulatodhoz igazíthatod a cserélhető szíjaknak köszönhetően. Az Asus Vivowatch SP egyetlen feltöltéssel képes akár 14 napon keresztül üzemelni, persze ez nyilván nem a folyamatosan bekapcsolt navigációs rendszerrel érvényes. Az új okosóra forgalmazása az idei év negyedik negyedévében indul, de a gyártó még nem fedte fel a várható árakat, sem azokat a régiókat, ahol majd kapható lesz a szerkezet. Az ígéret szerint ezeket a fontos tudnivalókat később leplezi le a gyártó.

Forrás: GSMArena

The post EKG funkcióval debütált az Asus Vivowatch SP appeared first on Techlabor.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!