Gera és a magyar futballvalóság találkozása: Nem tolerálom azt, ha szétesik a csapat

Egyéb

Oszd meg másokkal is

Norvégia lazán rúgott egy hármast a fiatal magyaroknak, holott az északiak sem tartoznak a világ élvonalába. Számtalan szempontban alulmaradtak a magyarok, ezek nélkül pedig ma már nincs érdemben foci: dinamika, támadásépítés és a gondolkodás sebessége, fizikum, védekezés.

Gera emellett még egy fontos tényezőt kiemelt:

Ez a mérkőzés megmutatta, hogy még fejlődnünk kell ahhoz, hogy felnőjünk a nemzetközi szinthez, elsősorban sebességben volt jelentős lemaradásunk a norvégokkal szemben. Az első félidő első fele úgy-ahogy rendben volt, aztán kaptunk egy gólt szögletből, amit nem lett volna szabad. A második félidő elején buta hiba után rúgattunk az ellenféllel egy újabb gólt, és ott el is dőlt a mérkőzés.

Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, hogy nem tolerálom azt, ha szétesik a csapat, minden esetben együtt kell maradni, akkor is, ha az ellenfél vezet. A kompaktságunkat minden körülmények között meg kell őriznünk.”

Ma felvállaltunk egy nyíltabb játékot, a mérkőzés egyik tanulsága, hogy túl nagy lépést szerettünk volna tenni előre, ám egyelőre az alapokat kell letenni, és a védekezésünket úgy összerakni, hogy arra építkezni tudjunk a későbbiekben

– idézte az mlsz.hu.

(Fotó: MLSZ)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!