Mióta internet van, kinyílt a világ!

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy az internet gyakorlatilag egy kapu a nagyvilágra.

Míg máskor hetek, de minimum napok kellettek ahhoz, hogy a világ túlsó felén történt eseményekről tudomást szerezzünk, most már elég néhány perc ehhez.

Segítségével rengeteg információhoz juthatunk, gyakorlatilag korlátlan tanulást tesz lehetővé: könyvek, tanfolyamok végtelen tárháza áll rendelkezésünkre.

Emellett nem csak okító célzattal vehetjük igénybe a netet, hanem szórakoztató jelleggel is, amelynek a játékok, videók, filmek mellett a közösségi média felületek is alkalmasak erre a célra.

Apropó, média: az online média olyan szinten elterjedtté vált, hogy már-már a papír alapút teljesen kiszorítja.

A hírek villámsebességgel terjednek a neten, szinte információáradat zúdul a nyakunkba minden egyes alkalommal, amikor megnyitjuk a böngészőt: közlekedési hírek, beszámolók újdonságokról, bulvárhírek… estig folytathatnánk.

Nyilván minden újítás, technikai vívmány kétélű fegyver, és az internet segítette gyors hírterjedésnek is megvan a maga előnye és hátránya, ám én határozottan azt mondom, hogy igenis hatalmas lehetőség van a kezünkben.

Most már hatványozottan igaz, hogy csakis rajtunk áll, miről szerzünk tudomást, milyen irányban kezdünk el informálódni: választhatjuk a bulvárhíreket is szimplán, azonban önmagunk fejlesztését is megcélozhatjuk.

A lehetőségek szinte végtelenek, sőt, korlátlanok: a videók és online tanfolyamok mellett már akár komplett egyetemet is elvégezhetünk az internet segítségével!

A legnagyobb újdonságokról, technikai vívmányokról szerezhetünk tudomást első kézből, ami által gyorsabb reakciót produkálhatunk, új megoldásokat dolgozhatunk ki, felkészültebbek lehetünk a változásokra. Egy szó, mint száz, az internet hírei, információi megkönnyítik az életet, kinyitják a világot, így félelem helyett arra kell törekednünk, hogy okosan tudjuk ezeket használni, kezelni.