Festményeivel segít menhelyi állatokon a 9 éves kisfiú

Egyéb

Oszd meg másokkal is

A Nyizsnyij Novgorodban, Arzamas kis városában élő Pavel és édesanyja, Ekaterina Bolshakova körülbelül egy évvel ezelőtt indították el a „Kind paintbrush” nevű projektet, ami egyébként Pavel ötlete alapján született. Miután a kisfiú négylábú barátját elvesztette, elhatározta, hogy segíteni szeretne az utcákon kóborló kutyákon.

Forrás: Что может маленький волонтёр?

De itt nem állt meg az önkéntes duó: egy orosz közösségi médiában indította el a „Mire képes egy kicsi önkéntes?” nevű csoportot, amely időről időre bebizonyítja, hogy egy kisgyerek pozitív változást hozhat, és sokan követik példáját.

Forrás: Что может маленький волонтёр?

Pavel olyan gazdik háziállatait festi le, akik szeretett kedvencünk portréjáért cserébe meghatározott mennyiségű kutyaeledelt, felszerelést adnak, amit a kisfiú a környékbeli állatmenhelynek adományoz. Kezdeményezése annyira népszerű lett, hogy nemcsak Oroszországból, hanem Spanyolországból és Németországból is kapott már felkérést.

Forrás: Что может маленький волонтёр?

Pavel egyébként építész szeretne lenni, hogy a jövőben menhelyet építhessen, és addig is művészetével támogatja az otthon nélkül maradt kutyákat.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!