Jelen állás szerint novembertől Messi és Cristiano Ronaldo nem utazhat Angliába

Egyéb

Oszd meg másokkal is

Október 31. Ez az a dátum, amíg megállapodásra kellene jutni az Egyesül Királyságnak és az Európai Uniónak, de nem áll jól az ügy. Boris Johnson elmondta, nem készül arra, hogy a brexit október 31-ei határidejét kitolja.

Az Egyesült Királyság kilépése azonban drasztikusan érintheti az egyik legkomolyabb üzletágat, a labdarúgást is. Ha ugyanis október 31-én megállapodás nélkül hagyják el az Európai Uniót, akkor az új törvények alapján az adócsalással elítélt személyek számára nem engedélyezik a belépést, írja az As.

A törvény a felfüggesztett büntetésekre is vonatkozik, a világ két leghíresebb labdarúgója, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem kaphatna belépési engedélyt brit területre.

Messi két éve 21 hónapos börtönbüntetést kapott adócsalásért, felfüggesztve, míg Ronaldót idén ítélték 23 hónapra ugyanezért, szintén felfüggesztve, neki még egy 18,8 millió eurós csekket is be kellett fizetnie az adóhatóságnak.

Ha ez így marad és életbe lép, akkor sem Messi, sem Ronaldo nem játszhatna angol ellenfél ellen Angliában a Bajnokok Ligájában, ami azért a futball számára komoly érvágás lenne. Épp ezért szinte elképzelhetetlen, hogy ne oldják ezt meg valahogy.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!