Rossi: Ha nem győzzük le itthon Azerbajdzsánt, nem érdemeljük meg az Eb-részvételt

Egyéb

Oszd meg másokkal is

Vasárnap Azerbajdzsán ellen már csak az Eb a tét, hanem a szurkolók bizalmának visszaszerzése is. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint kizárólag a győzelem elfogadható eredmény.

„Egyetértek azzal a kijelentéssel, hogy ha nem győzzük le itthon Azerbajdzsánt, akkor nem érdemeljük meg az Eb-részvételt. Éppen ezért csak a győzelem elfogadható.

Ennek ellenére tiszteljük az ellenfelet, amely nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Ezt mutatja a horvátok elleni döntetlenje, de Wales dolgát is alaposan megnehezítette.

Az olasz szerint az azeriek támadó játékban léptek előre sokat a szeptemberi találkozók alapján. Rossi számára a szurkolók visszajelzése a legfontosabb, ennek figyelembe vételével különösen nagy súlya van a találkozónak, és kudarc esetén százszázalékosan vállalná a felelősséget. Hangsúlyozta, továbbra is

csak addig kívánja megtartani a posztját, amíg a drukkerek részéről érzi a bizalmat.

Ilyen fájó vereség után nem nehéz arra játszani a játékosoknál, hogy bizonyítsák be, az előző találkozó csak egy kisiklás volt. Átbeszéltük a történteket, de most már el kell felejteni a horvátországi összecsapást.”

Rossi arról is beszélt, hogy a csütörtöki kudarcnál elsősorban a hozzáállás miatt volt csalódott: lehet hibázni, ezt elfogadja, de arra utána reagálni kell. Azt viszont hangsúlyozta, hogy

a spliti meccs miatt senki nem lett kegyvesztett.

A magyar válogatott a harmadik helyen áll selejtezőcsoportjában, egy győzelemmel pedig visszaszerezné a második helyet az ezúttal szabadnapos szlovákoktól. Az egy ponttal sereghajtó azeriek elleni találkozó 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

{https://player.hu/sport-3/egy-pillanatig-sem-volt-eselye-a-magyar-valogatottnak-a-vb-ezustermes-ellen/}

(Fotó: MLSZ)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!