Újabb részletek a bolgár halálkamionról

Egyéb

Oszd meg másokkal is

Nem Bulgáriában szállt fel a kamionra az a 39 ember, akit szerdán Nagy-Britanniában holtan találtak a bolgár rendszámú jármű rakterében, mert a kamion nem lépett be Bulgáriába 2017-es regisztrációja óta – jelentette be Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök. Szófia mindenesetre együttműködik a brit hatóságokkal a tragédia vizsgálatában.

A kamiont 2017-ben egy ír nő jegyeztette be Bulgáriában. Ezután a jármű elhagyta az országot, és azóta nem lépett be. Ezért bennünket nem lehet kapcsolatba hozni az üggyel, azonkívül, hogy a kamionnak bolgár rendszámtáblája van” – mondta Boriszov.

Időközben előkerült egy térfigyelő kamera felvétele is, ami a kamiont mutatja a Waterglade parkba való megérkezésekor, mintegy fél órával azelőtt, hogy felfedezték a holttesteket. 

Mint arról beszámoltunk, a brit rendőrség 39 holttestet talált szerda hajnalban egy bolgár rendszámú kamionban a délkelet-angliai Essex megyében. A rendőrség a mentők értesítése alapján vonult ki Thurrock városának Waterglade nevű ipari parkjába, ahol a kamion parkolt. Az első vizsgálatok szerint a jármű múlt szombaton lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőben. A kamion 25 éves észak-írországi sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették. A rendőrség egyelőre nem tudja, honnan érkeztek az áldozatok, azonosításuk feltehetően hosszú időt vesz igénybe.

(MTI)

Kiemelt kép: Fotó: MTI/AP/UK Pool

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!