Gumikacsával pózol Auschwitz előtt ez az utazó blogger, a múzeum kiakadt

Hírek

Oszd meg másokkal is

@Atukapil néven oszt meg egy Instagram profil fotókat egy gumikacsáról az Auschwitzi Múzeum előtt. A múzeum a Twitteren lelkiismeretlennek és tiszteletlennek nevezte a fotókat, melyekért azóta bocsánatot kért a blogger, majd gyorsan törölte is azokat. 

Auschwitz / Fotó: iStock

A blogger posztjaival több mint 1000 követőt ért el. A fotókon látható sárga mosolygós gumikacsa más nevezetességek előtt is megjelent, mint például a Buckinghami palota vagy a Vezúv teteje.

A posztok nemcsak a múzeumnak nem tetszettek, de sok embernél kiverték a biztosítékot. A múzeum azt nyilatkozta, azzal nincs gond, hogy egy gumikacsa körbejárja a világot, azonban a „halál kapuja” előtt akaratlanul is tiszteletlennek tűnik egy róla készült fotósorozat. „Vagy ez a vizuális világ mellékhatása, amelyet el kell fogadnunk vagy figyelmen kívül hagynunk?” – tette fel a kérdést a múzeum.

Nem először történik ilyen rossz ízű poénkodás a hellyel: számos blogger azokon a síneken egyensúlyozott, amiken a vonatok emberek millióit deportálták a haláltáborba. Akkor egy posztban azt írták, ha Auschwitzba megy az ember, akkor emlékeznie kéne, hogy itt milliónyi ember vesztette életét, akiknek igenis jár a tisztelet.

Daily Mail

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!