Megbüntették a férfit, aki macskadublőr segítségével vitte fel túlsúlyos cicáját a repülőre

Hírek

Oszd meg másokkal is

Megvonta eddig gyűjtött összes hűségpontját az Aeroflot orosz légitársaság egy törzsutasától, aki egy macskadublőrt felhasználva játszotta ki az előírásokat és vitte fel az utastérbe a megengedettnél nehezebb macskáját.

(Fotó: Facebook)

Mihail Galin internetes közösségi oldalán dicsekedett el a múlt héten azzal, hogy túljárt a légitársaság eszén és magával vitte 10 kilós macskáját az utastérbe, holott az állat – meghaladva a nyolckilós felső határt – csak a csomagtérben utazhatott volna.

A férfi Moszkvából akart Vlagyivosztokba utazni a macskájával, de amikor a becsekkolásnál megmérték az állat súlyát, kiderült, hogy az két kilóval nehezebb az engedélyezett nyolc kilogrammnál.

Galin nem akarta, hogy kedvence a csomagok közt sínylődjön a nyolcórás repülőút alatt, ezért inkább még egy éjszakát Moszkvában töltött, majd barátai segítségével felhajtott egy hasonló, de könnyebb, mindössze hét kilogramm súlyú macskát, és a hasonmást mutatta be a becsekkolópultnál, majd a beszállókapunál kicserélték az állatokat.

A macskabarát utas fotót is mellékelt internetes bejegyzéséhez, ezen Viktor nevű macskája az utastérben kényelmesen elhelyezkedve, egy pezsgőspohár mellett látható.

A túlsúlyos macska ügye és a repülési szabályok kijátszása napok óta téma az orosz médiában. Az előírások fortélyos kijátszását az Aeroflot sem méltányolta, amely a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése után kedden közölte, hogy kizárta törzsutasprogramjából a macskás férfit, és törölte eddig gyűjtött összes hűségpontját.

Az orosz média szerint a sokat utazó Galin több ezer eurót érő törzsutasponttól esett el.

(MTI)

(Kiemelt kép: Facebook)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!