Egy Ford Fiestában él a háromtagú család

Hírek

Oszd meg másokkal is

Egy Ford Fiestában él egy háromtagú család Birminghamben – írja a Mirror.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Tracey Maragh és két tizenéves fia októberben vesztették el az otthonukat, miután nem tudták fizetni az összegyűlt, több ezer fontra rúgó lakbérhátralékot. Stacey a sofőrülésen, két fia pedig az anyósülésen és a hátsó ülésen töltötték az éjszakáikat; a család macskája, Domino, a kalaptartón kapott helyet.

A két tizenéves fiú középiskolába jár, ők kénytelenek voltak egy közeli McDonald’s-ban mosakodni és fogat mosni. Az ízületi gyulladásban szenvedő 45 éves nő azt mondja, nagyon megalázó a számára, hogy a gyerekeivel együtt kénytelen „tésztán élni”, mert elvesztette a munkáját, és így rendes ételt sem tud venni.

A birminghami városháza ideiglenesen egy olcsó hotelben szállásolta el a bajbajutott családot. „Borzasztóan érzem magam. Úgy érzem, cserben hagyta a gyerekeimet, aludni sem tudok” – mondta a lapnak a nő.

Nagy-Britanniában egyre nagyobb problémát jelent a mind súlyosabbá váló lakhatási válság. „Egyszerűen nincs elég szociális bérlakás, amit kiadhatnánk, kénytelenek vagyunk ideiglenes szálláshelyeken elhelyezni a rászorulókat” – mondta az önkormányzat szóvivője.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!