Hét éve gyűjt a rászorulóknak a 10 éves kisfiú

Hírek

Oszd meg másokkal is

Több ezer könyvet és pizsamát gyűjtött össze a rászorulóknak egy 10 éves kisfiú – írja a GMA. Dominic hároméves kora óta küldetésének érzi, hogy segítsen a szükséget szenvedő embereknek. „Neki ez az élete. Ezzel akar foglalkozni, azt hiszem, egy nap megváltoztatja majd a világot” – mondta a Good Morning Americának Rose Marie Miller, a kisfiú nagyanyja és gondviselője.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A michigani kissrác hét éve gyűjti a pizsamákat és a könyveket, amiket aztán a környéken működő hajléktalanszállóknak adományoz. Idén az a „karácsonyi kívánsága”, hogy ezer könyvet és pizsamát ajándékozhasson a rászorulóknak. „A kedvenc száma az 552, ezt kerekítettük fel egy kicsit” – mesélte a nagyanyja.

Dominic akkor kezdett el jótékonykodni, amikor a Disney csatornán látott egy riportot egy kislányról, aki ingyen könyvtárt csinált a házuk előtt. Szeretett volna ő is segíteni azokon a környékbeli embereken, akik az utcán élnek; kampánya első évében 68 pizsamát és több tucat könyvet ajándékozott az egyik szállónak.

Dominic nagyon komolyan veszi az adománygyűjtést, nemrég egy jótékonysági rendezvényen 1800 dollárt (kb. 54 ezer forintot) kalapozott össze. A helyi vállalkozásokkal is jó viszonyt ápol. „Amint vége a karácsonynak, felvásárolja a kedvezményes pizsamákat, hogy a következő évben is legyen mit felajánlania. Egész évben ezzel foglalkozik” – mondta Miller.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!