Nekem Szól! (x)

Hírek

Oszd meg másokkal is

 


2019-ben negyedik alkalommal adta át ünnepélyes keretek között az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a Nekem Szól! Egészségértés Díjakat. A verseny résztvevőit dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár, a pályázat fővédnöke köszöntötte. Idén a zsűri által a legjobbak közé válogatott projektekre a közönség is szavazhatott a www.nekemszol.hu oldalon, aminek nagy sikere volt, hiszen közel hatezren éltek ezzel a lehetőséggel.

Életmódváltás az egészségünkért
A sok esetben lehangoló hazai egészségügyi mutatók és az ellátórendszer hatékonyságának javításához az egészségértés fejlesztésén vezet az út. Aki jobban eligazodik az információk sokaságában, megérti az életmódja és egészségi állapota közötti fontos összefüggéseket, jobban betartja a kezelési előírásokat, kevesebb krónikus betegségben szenved és hosszabb egészségben eltöltött évre számíthat. Ez nemcsak az egyén szintjén fontos, hanem értéket teremt az egészségügy összes szereplője és a társadalom egésze számára. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete éppen ezért állt az egészségértést fejlesztő és népszerűsítő programok élére, négy évvel ezelőtt útjára indítva az azóta is töretlen sikernek örvendő Nekem Szól! programsorozatot. Az idei pályázatra 2018. október 1. és 2019. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehetett nevezni.

Dr. Ficzere Andrea, a zsűri tagja kiemelte: „A 2019-es pályázatok kapcsán szembetűnő volt a digitális megoldások térhódítása: a prevenciót támogató telefonos applikációktól kezdve a hiánypótló online orvos-beteg kommunikációs eszközökön keresztül a közérthető, széles rétegeket elérő közösségi média kampányokig rengeteg újító megoldással találkoztunk.”


Digitális fejlesztések az élen

A Társadalmi szervezetek kategóriát és a pályázat fődíját az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány digitális egészségügyi naptára nyerte. A mobiltelefonos alkalmazás olyan menstruációs és termékenységi naptár, amely segít a nőgyógyászati betegségek korai felismerésében, valamint a termékeny időszakok és a várandósság nyomon követésével hasznos társ a családtervezésben.

Az Egészségügyi intézmények kategóriában az Országos Mentőszolgálat Életmentő applikációja diadalmaskodott.

Az Egészségügyi szakemberek kategória győztese dr. Kelemen Csaba méhnyakrákszűrés leletértelmező programja lett.

Az Egészségipar kategória első helyét az Essity Hungária Kft. szerezte meg Cseppnyi Önbizalom betegedukációs programjával.

A Média kategória győztese a Zállatorvos népszerű vlogger pályázata volt, mely a Közönségdíjat is kiemelkedő szavazataránnyal nyerte.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!