Valószínűleg Klopp nyilatkozott a legsportszerűbben az Aranylabda-szavazás végeredményéről

Futball

Oszd meg másokkal is

Jürgen Klopp játékosa, Virgil van Dijk, egy egészen kimagaslóra sikerült év után, ugyan csak néhány ponttal (686 vs 679), de lemaradt az Aranylabdáról. Védő rég járt ilyen magasságban, és a holland meg is érdemelte volna a díjat, de végül – szintén megérdemelten – Lionel Messi kapta.

{{https://player.hu/sport-3/lionel-messi-hatodszor-is-aranylabdas/}}

Erre mit mond Klopp, a Liverpool edzője?

A döntést az újságírók hozzák, ugye? Szóval, ők így látták, és nincs ezzel semmi probléma. Én kicsit másképp látom, de azt hiszem, az a normális, ha az emberek másképp gondolkoznak. Nem emlékszem rá, hogy láttam volna olyan látványos szezont egy védőtől, mint amit Virgil nyújtott. Tehát, ha Van Dijk nyert volna, az is rendjén való lett volna. Amit Virgil is mondott, miután látta, hogy Messi megnyerte, elmondta neki személyesen, hogy ez fantasztikus.

És mit mondott Messiről?

„Azt hiszem, már legalább ötszázezerszer elmondtam, hogy Leo a legjobb játékos, akit életemben láttam futballozni. Amikor nagyon fiatal voltam, láttam Pelét, Beckenbauert, majd Maradonát is, és most Messit. Nem tudom, hogy előtte hogyan játszottak, biztosan kiválóan, de hogy mind közül Leo a legjobb, az nem vitás. Megérdemelte, hogy megkapta a hatodikat, és megelőzte az ötszörös díjazott Cristianót.”

Kalap le!

Ja és hogy mit is mondott Van Dijk? Íme:

„Fantasztikus évem volt, azonban vannak olyan játékosok, akik természet felettiek. Bámulatos, nézd csak meg, hat Aranylabda. Az ilyent maximálisan tisztelni kell.”

{{https://player.hu/sport-3/egyetlen-kerdessel-szivattak-nagyon-meg-c-ronaldot-az-aranylabda-galan/}}

(Fotó: Getty Images)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!