Villantós ünnepi előétel: kecskesajtos-fügés falatka

Hírek

Oszd meg másokkal is

Az emberek nagy része ritkán fordít energiát előétel készítésére, de a karácsony azon kivételes alkalmak egyike, mikor mindannyian szeretünk felvágni néhány pazar étvágygerjesztő falatkával. Ezek az apró kosárkák látványosak, hangzatosak, mégis pofonegyszerű elkészíteni őket: a leveles tésztával lecsaljuk a munka oroszlánrészét, a fügelekvár pedig úgy ad izgalmas ízt, hogy csak egy boltba kell betérnünk érte! Tökéletes ünnepi előétel!

Ünnepi előtel: kecskesajtos-fügés falatka 

Hozzávalók:

  • 4 lap előre elkészített leveles tészta
  • 220 gramm kecskesajt szobahőmérsékleten
  • 1/2 csésze tejföl
  • 2/3 csésze zsíros tejszín
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 nagyobb mogyoróhagyma apróra vágva
  • 2 ek.balzsamecet
  • 2 ttk. zsálya
  • 3/4 csésze fügelekvár
  • 1 marék pirított dió
  • só és bors

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy minimuffinformát! A leveles tésztából vágjunk apró köröket kiszúró segítségével, és helyezzük el a formákban úgy, hogy a mélyedés oldalára is jusson a tésztából! A formát tegyük hűtőbe 15 percre.

2. Egy közepes tálban keverjük össze a kecskesajtot és a tejfölt, majd lassan forgassuk bele a tejszínt, míg krémes állagú masszát nem kapunk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

3. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és pirítsuk üvegesre a mogyoróhagymát! Adjuk hozzá a balzsamecetet, majd egy csipet sót és borsot. 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről. Ha kicsit kihűlt, keverjük össze a fügelekvárral!

4. Vegyük ki a formát a tésztákkal és halmozzunk bele egy evőkanállal a kecskesajtos keverékből, majd 15-20 perc alatt süssük meg.

5. A kész tortácskákat egy teáskanál fügelekvárral és egy-egy pirított dióval tálaljuk!

RealSimple

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!