Bettina és párja póthajjal segítenek a beteg gyerekeknek

Hírek

Oszd meg másokkal is

Kevés a jó minőségű paróka, és sok család, ahol rákos kisgyerek van, képtelen kifizetni a természetes hajból készült pótlást. Utczás Bettina és párja a Vasárnapi Borsnak beszélt arról, hogy családjukban láttak több rákos megbetegedést, végignézték a megpróbáltatásokat, amikor rájöttek, hogy a hajgyűjtéssel tudnának segíteni azokon a gyerekeken, akiket a kezelés mellékhatása hajuk elvesztésére kényszerít.

paróka

A paróka teljesen élethű lehet (Illusztráció: Pixabay)

Végül egyesületet alapítottak, melyhez már több mint 200 fodrász csatlakozott, Ausztriából, Németországból, Svájcból és Magyarországról, akik vállalták, hogy hajadományokkal segítenek. De mivel egy parókához 3-4 ember hajára van szükség, ezért bárkitől várnak felajánlást.

Minél hosszabb, annál jobb, mert a csomózáskor nagyjából tíz centi elveszik, és a legtöbb gyermek hosszú hajat szeretne. Festett, melírozott és szőkített hajat is fel tudunk használni, amennyiben a szerkezete egészséges. Amit viszont nem, az a rasztás, a szivárványszínű vagy túl élénkre festett (kék, zöld, lila stb.), roncsolt, dauerolt és kémiai hajkiegyenesítésen átesett” – mondta a lapnak Bettina

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!