Januártól átkeresztelik az Árpád híd metróállomást, ez lesz az új neve

Hírek

Oszd meg másokkal is

Január végétől az Árpád híd metróállomást Göncz Árpád városközpont metróállomásra keresztelik át, írta meg a Blikk. A Közlekedő Tömeg egyesület ellenzi az átnevezést, ezért az érintetteket kéri, álljanak el a tervtől még a bevezetés előtt. Szerintük az is zavaró, hogy évente többször politikai indíttatásból átkeresztelnek csomópontokat.

A 3-as metróvonal Árpád híd állomása 2017. január 5-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Mint írják, Budapest csomópontjainak neve az elmúlt időszakban egyfajta sajátos játszótérré alakult, sorra jelennek meg különböző átnevezések, hozzátoldások, kezelhetetlenül hosszú megállónevek, miközben ezektől egyáltalán nem lesz egyszerűbb a tájékozódás. “Joggal merül fel a kérdés: milyen városközpont az, amelyik 4 kilométerre van a város tényleges központjától? Milyen félreértésekhez vezethet ez angolul?” – teszik fel a költői kérdést. 

Az egyesület szerint kifejezetten zavaró, hogy (sokszor pusztán politikai indíttatásból) évente többször, több csomópont neve is megváltozik. “Kétségtelenül vannak szerencsétlen megállónevek, csomóponti elnevezések, amiket össze kellene gyűjteni, és egy csomagban megváltoztatni. Viszont amikor az is fél évbe telik, hogy a városban lévő térképek utólagosan lekövessék az M3 metrópótlás következő fázisát, ezek a zavaró, ad-hoc átnevezések pazarlóak és indokolatlan többletmunkát rónak az egyébként is leterhelt közlekedési dolgozókra” – írják.

Azt kérik a Főváros új vezetésétől, hogy az eddigi rossz gyakorlat folytatása helyett inkább készítsenek egy átfogó koncepciót a budapesti megállónevek jövőbeli egységesítéséről, esetleges módosításáról.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!