Legyünk körültekintőek, ha ezt az értesítést látjuk a Facebookon

Hírek

Oszd meg másokkal is

A Facebook új funkciót indított, amely minden esetben értesítést küld a felhasználónak (e-mailben és a Facebook-alkalmazásában is), ha a fiókkal egy harmadik fél által nyújtott szolgáltatásba vagy alkalmazásba jelentkezünk be. Ezzel nemcsak a felhasználói adatok lehetnek nagyobb biztonságban – például észlelhető, ha valaki jogtalanul használja a profilunkat egy bejelentkezéshez –, de azt is jobban ellenőrizhetjük, hogy milyen adatokhoz engedtünk hozzáférést – írja a hvg.hu.

Fotó: Pixabay

Az értesítésben ezeket tételesen is felsorolja a Facebook, de ha változtatni szeretnénk rajta, akkor elég csak az Edit Settings (magyarul: beállítások módosítása) gombra nyomni. Ezen keresztül visszavonhatjuk az applikációnak adott engedélyt.

A jövőben minden egyes első bejelentkezéskor értesítést kapnak majd a felhasználók, azután pedig akkor, ha az adott alkalmazás/szolgáltatás jogosultsága az információkhoz való hozzáféréshez lejár, írja a lap.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!