Ónos esővel és havazással indít a jövő hét

Hírek

Oszd meg másokkal is

Vasárnap általában borult, párás, foltokban tartósan ködös idő lesz, délen szakadozhat fel időnként a felhőzet. Helyenként szitálás, ónos szitálás, hószállingózás, néhol gyenge ónos eső is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +5 fok között várható, délen lesz a melegebb. Késő estére -3 és +3 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Csapadék több formában is érkezik – Fotó: Pixabay

Hétfőn jobbára borult marad az ég, párás, foltokban ködös lesz a levegő. Legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon fordulhat elő kisebb csapadék: délen eső, zápor, északabbra ónos eső, hószállingózás. A változó irányú szél gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, miközben vastagszik a felhőzet. Ugyanakkor a déli, délnyugati határ közelében időszakosan elvékonyodhat a felhőtakaró. Nyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső, de északkeleten havas eső, hó, ónos eső egyaránt előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de északkeleten hidegebb idő valószínű.

Szerdán  az éjszakai felhőzet-csökkenést követően napközben több helyen ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Főleg északon, északkeleten fordulhat elő szórványosan zápor, hózápor. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!