Salma Hayek és Charlize Theron is tanúskodni fog Harvey Weinstein perében

Hírek

Oszd meg másokkal is

Január 6-án kezdődött a szexuális zaklatási botrányokba belebukó hollywoodi filmproducer, Harvey Weinstein büntetőpere a New York-i Büntetőbíróságon. Weinsteint 2017 óta több tucat nő vádolta meg szexuális zaklatással, ügyében Salma Hayek és Charlize Theron is tanúskodni fog. Ha bűnösnek találják, hosszú évekre börtönbe mehet – írja a HVG.hu.

Harvey Weinstein a New York-i Büntetőbíróság lépcsőjén (Fotó: Scott Heins/Getty Images/AFP)

A New York Times szerint nagyon nehéz volt összeválogatni a tizenkét fős esküdtszéket, mert a hatalmas médiafigyelem miatt szinte képtelenség volt elfogulatlan jelölteket találni New Yorkban. A százhúsz potenciális esküdt harmadáról kiderült: nem pártatlanok az ügyben, ezért nem alkalmasak az ítélkezésre.

Különös pikantériát kölcsönöz az ügynek, hogy az egyik esküdtnek Gigi Hadidot választották. A világhírű szupermodell ugyan megígérte, hogy szigorúan objektíven, a tények alapján fog döntést hozni, de tudni róla, hogy korábban ő is találkozott Weinsteinnel, ismeri Hayeket, ráadásul egyik közeli barátja, Cara Delevigne is azok között a nők között van, akik megvádolták a producert.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!