Nem bírt magával az örömtől az űrből hazatérő rekorder űrhajósnő kutyája – videó

Hírek

Oszd meg másokkal is

Az amerikai Christina Koch február 6-án tért vissza a földre az ISS nemzetközi űrállomás fedélzetéről, ahol nem kevesebb mint 328 napot töltött el. Ezzel megdöntötte a nők eddigi leghosszabb űrbéli tartózkodásának rekordját, elhódítva a címet Peggy Whitsontól, aki 288 nappal volt eddig a rekorder (a férfiak rekordját jelenleg Mark Kelly tartja 383 nappal). 

A hazatérést követően az űrhajósnak hosszú procedúrán kellett még átesnie, mielőtt valóban beléphetett volna otthona ajtaján, ahol már nagyon várt rá kutyája, akit LBD-nek hívnak (a Little Brown Dog, azaz barna kiskutya kezdőbetűi alapján). A nagy találkozásról videó is készült, amelyet Koch megosztott a Twitter-oldalán is. 

Christina Koch 328 napot töltött egyhuzamban a világűrben (Fotó: NASA)

„Nem tudom, ki volt izgatottabb, de nagyon örülök, hogy egy év után még emlékszik rám” – írta a rövid felvétel mellé, amelyen látható, hogy a kutyus már azelőtt rendkívül izgatottan kaparja az üveges ajtót, hogy Koch belépett volna a házba. Amikor pedig ez megtörténik, LBD-nél végleg elgurul a gyógyszer, összevissza ugrál, vidáman vakkant és rengeteg kutyapuszival üdvözli a rég nem látott gazdit. 

A videón hallható hangok alapján tényleg nehéz eldönteni, hogy ki örült jobban a másiknak, de egy biztos: ilyen feltétel nélküli szeretetre tényleg csak a kutyák képesek. 

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!