Nem lehet többé látványosságként mutogatni a szexmunkásokat

Hírek

Oszd meg másokkal is

Hamarosan új szabályok lépnek életbe Hollandia fővárosában, melyekkel a túlturizmus és a bűnözés ellen próbál védekezni a város – írja a 444.hu a Washington Post cikke nyomán.

Ezentúl a vezetett városnéző túrák ki lesznek tiltva Amszterdam híres-hírhedt piroslámpás negyedéből, és bár a turisták egyénileg bemehetnek, de annak vége, hogy az idegenvezető beáll az ablakban magát kínáló prostituált elé, és úgy mutogatja, mint egy cirkuszi látványosságot. A városvezetés azt is fontolgatja, hogy a jövőben betiltják, hogy a turisták marihuánát vásárolhassanak a coffee shopokban. Az új szabályokkal a túlturizmust próbálják megfékezni, ami sok más európai nagyvároshoz hasonlóan Amszterdamot is egyre jobban sújtja. 

A piroslámpás negyedet érintő új rendelkezés áprilisban lép érvénybe. Amszterdam polgármester-helyettese, Victor Everhardt múlt héten közleményt adott ki, melyben azt írja, „tiszteletlenség a szexmunkásokat turistalátványosságként kezelni”.

Az AP hírügynökség szerint naponta 115 turnust vezetnek a negyedbe, és a kihasznált szexmunkásokat a turisták rendszeresen zaklatják, és beleegyezésük nélkül fotózzák. Everhardt abban reménykedik, az intézkedés nyomán kevésbé lesznek zsúfoltak a város történelmi utcácskái, és a turisták kevésbé zavarják majd a helyi lakosokat és vállalkozásokat. 

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!