A világ legegyszerűbb gluténmentes kenyere

Hírek

Oszd meg másokkal is

Nincs is csodálatosabb a frissen sült házi kenyérnél, de manapság sokan már nem szívesen nyúlnak a gluténtól duzzadó fehér cipóhoz. Így a kijelentést most már érdemes úgy módosítani: nincs is csodálatosabb a frissen sült, gluténmentes házi kenyérnél. Ezt akár te magad is elkészítheted, és mielőtt még megijednél: sem péktudás, sem kenyérsütő gép nem kell hozzá.

Házi gluténmentes kenyér

Házi, gluténmentes kenyér (Profimedia)

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze mandulaliszt
  • 2 közepes méretű banán
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 250 fokra és bélelj ki egy kisebb vekniformát sütőpapírral!

2. Az összes hozzávalót keverd össze egy turmixgépben magas fokozaton, majd öntsd a tésztát a formába, és 1 óra alatt süsd aranybarnára!

Ennyi az egész… ugye milyen csodálatos?

Süss kenyeret otthon!

PureWow

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!