Megvan, mikor rendezhetik jövőre az olimpiát

Hírek

Oszd meg másokkal is

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a jövő évre is július-augusztusi olimpiarendezésről egyeztet a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (WA) és más sportági szövetségekkel, miután a koronavírus-járvány miatt kedden elhalasztotta a tokiói játékokat.

Ezt John Coates, a NOB tokiói szervezéssel foglalkozó koordinációs bizottságának első embere nyilatkozta csütörtökön a japán Jomiuri című lapnak. A sportvezető szerint a a remények szerint négy héten belül sikerül dönteni az új időpontról.

Coates elmondta azt is, hogy jövőre a július 11-én záruló wimbledoni teniszbajnokság és az augusztus 30-án rajtoló US Open közé terveznék a tokiói játékokat.

A tokiói olimpiát 2021-re halasztották a koronavírus-járvány miatt (Fotó: Getty Images)

A tokiói olimpiát 2021-re halasztották a koronavírus-járvány miatt (Fotó: Getty Images)

Az eredeti tervek alapján a 2021-es úszó-világbajnokságot Fukuokában július 16. és augusztus 1. között, az atlétikai vb-t Eugene-ban augusztus 6-tól 15-ig tartanák, de a sportági szövetségek készek tárgyalni a módosításról.

Az idei tokiói olimpia július 24-én kezdődött volna, és augusztus 9-én ért volna véget, azonban a világjárvány miatt a japán szervezők abban állapodtak meg a NOB-bal, hogy egy évvel elhalasztják.

Az elnevezés azonban marad Tokió 2020.

További cikkeink a 2020-as olimpiai játékokról:

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!