Minden szabályt betartottak, mégis 40-en fertőződtek koronavírussal egy német misén

Hírek

Oszd meg másokkal is

Közel negyvenen fertőződtek meg az új típusú koronavírussal Frankfurtban, egy baptista gyülekezet miséjén – írja az Index a Frankfurter Rundschau alapján. Mint kiderült, a szertartást röviddel azután tartották, hogy Németországban enyhítettek a szigorú óvintézkedéseken.

A lap arról is beszámolt, hogy a misén minden előírt korlátozást betartottak. Antoni Walczok, a frankfurti egészségügyi hivatal vezetőjének helyettese elmondta, a vizsgálatuk során kiderült, hogy a szertartáson betartották a távolságtartási és a higiéniára vonatkozó szabályokat is. Hozzátette: a résztvevők számára és azok regisztrációjára nem volt korlátozás.

Ami a fertőzéseket illeti, szerencsére a negyven koronavírusos betegből csak egynek lettek olyan súlyos tünetei, hogy kórházba kellett szállítani.

A cikkből kiderült, hogy a szertartást nem sokkal a május eleji lazítások után tartották, a fertőzés pedig csak egy embernél okozott olyan súlyos tüneteket, hogy kórházba kellett szállítani. Mivel más szertartás után nem érkezett fertőzésről hír, a német kormány nem rendelt el újabb korlátozásokat az eset miatt.

Az országban a koronavírus-járvány miatt továbbra is érvényes a megfelelő távolságtartás és a maszkviselés is.  

Még több koronavírus-járvánnyal kapcsolatos friss hír az nlc.hu-n: 

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!