A legújabb hírek és infok a napelemekről

Annyira imádom a nagymamámat! Igazi modern mama, aki nem csak a közösségi oldalakon figyeli az eseményeket, hanem a híroldalakat is rendszeresen böngészi. Először én és a tesóm segítettünk neki a számítógép és az okostelefon kezelésében, aztán elment egy időseknek szervezett tanfolyamra, ami a gép- és nethasználat rejtelmeibe vezette be őket. Olyan édes volt a sok bácsi és néni, ahogy fellelkesedtek azon, hogy kinyílt számukra a világ az internet segítségével! Úgy tudnak örülni maguknak és egymásnak is…

Én legszívesebben a legújabb innovációkkal kapcsolatban böngészgetek, ezért is örültem, amikor rátaláltam a https://napelemrendszer.info oldalára, ami napelem rendszerek telepítésével foglalkozik.

https://napelemrendszer.info

A gyakran ismételt kérdésekkel kezdtem. Itt tényleg minden kérdésre választ adnak, ami csak felmerülhet bennünk: Hogyan működik a rendszer? Hogyan történik a telepítés? Mi történik abban az esetben, ha nem süt a nap? Mennyi idő alatt várhatom a napelem megtérülését? Ezekre mind érdemes gondolnunk napelem telepítése előtt, és felmérnünk a lehetőségeinket és a várakozásainkat.

Például fontos tényező az összeg is. Egy 3 kW-os napelem rendszer telepítése körülbelül 1 millió 200 ezer forinttól indul, de akármelyik kW esetében függ a panelek márkájától, az invertertől és a tartószerkezet gyártójától is. Mindez egy 12 kW-os rendszer esetében már majdnem 4 millió forintos minimum árat jelent, míg ha 20 kW-os napelem rendszer telepítése előtt már 6 millió körüli összeggel kalkulálhatunk előzetesen.

Hogyan tudhatjuk meg, hány kW-os rendszerrel érdemes terveznünk? Többek közt a https://napelemrendszer.info táblázatai is segíthetnek ennek megsaccolásában, azonban ha bizonytalanok vagyunk, érdemes a Napelem Rendszer szakembereihez fordulnunk.

Ha kíváncsi vagy minden infóra, ami a napelem rendszerekkel kapcsolatos, akkor csak ajánlani tudom ezt az oldalt neked is!