A weben ma már tényleg minden megtalálható

Én nagyon örülök neki, hogy egy ilyen világban élhetek, ahol pár kattintással bármire megkaphatom a választ, amire csak kíváncsi vagyok. Nem kell az embereket kérdezősködni, hátha ők tudják a választ, vagy tudnak valamit ajánlani. Bármi gond van, csak beírom a keresőbe és választ kaphatok rá. Persze meg kell tanulni okosan keresni és kiszűrni a fontos és valós információkat, de még minden egyszerűbb, mintha könyveke kéne átlapozgatni a válaszért.

A nagybátyámnak is segítségre volt szüksége a leszokáshoz és egy olyan csoportot keresett, ahol tudnak neki segíteni. Mivel én nem vagyok járatos ezekben a körökben és nekem nem volt szükségem ilyenre, így az interneten kerestem utána. Így bukkantam rá a felepulok.hu weboldalra. Meg is mutattam neki. A program nagyon ígéretesnek tűnt, hiszen nem a szokásos hetente elmegy az ember egy két órára és kiscsoportosan beszélgetnek. Ennél sokkal többet kínál, viszont nagyobb elhatározás is kell hozzá. Ezt csak egy olyan ember tudja végigcsinálni, akiben az elhatározás már ténylegesen megszületett, és valóban leszeretne szokni az alkoholról és józanul szeretné élni a mindennapjait. Mindenkinek más lehet erre a motivációja, de a lényeg, hogy elég erős legyen az akarata a változáshoz.

Hogyan is néz ki és működik ez a program?

Egy 28 napos bentlakásos programról van szó, ami mindennek az alapját adja. Itt a klienseknek egy felállított szilárd keretrendszer áll a rendelkezésükre, aminek köszönhetően könnyebbé válik az azonnali vágykiteljesüléssel szembeni kiszolgáltatottság leküzdése. Kis fős csoportos foglalkozások során kapnak segítséget. A csoportok kialakításánál természetesen figyelmet fordítanak arra is, hogy hasonló motiváltságú emberek kerüljenek össze, ezzel is biztosítva azt, hogy egy valódi csoport lehessen belőlük. Itt fokozatosan lehet megtanulni azt, hogy mire van szükség a józan mindennapokhoz, ezzel felkészítve majd a kinti életre az embereket. Ez alatt a 28 nap alatt a hozzátartozóknak is tartanak konzultációt és előadást, hiszen nekik is fontos szerepük van a felépülésben. Miután véget ér a program, utána sem maradnak egyedül a kliensek, hiszen egy ingyenes utógondozás veszi kezdetét, hogy a 28 nap alatt elért eredmények tartósak tudjanak maradni, és valóban elérje mindenki a felépülést.

Mint látható, a Felépülők csapata mindent megtesz azért, hogy az embereknek segítsenek. Mindezt pedig nem a hagyományos módszerekkel próbálják elérni, hanem egy sokkal egyedibb, de hatásos programmal. Ha esetleg te is utána néznél, keress rájuk bátran: felepulok.hu .