Az interneten találtam meg a legjobb szakembereket

Sokan mondják, hogy micsoda káros hatásai vannak annak, hogy az emberek online jelenléte egyre nagyobb és nagyobb. Én ezzel részben egyetértek, de nem feltétlenül. Hisz az internet világának sokkal több előnye van, mint hátránya. Az internet megkönnyíti az életünket, meggyorsítja a munkánkat, segít a kapcsolattartásban. Persze értem én a hátulütőket is, például azt, ha valakit annyira magába szippant a rendszer, hogy annak már az emberi kapcsolatai látják kárát. De odafigyelve nem magányosodunk el, ez pedig belülről kell, hogy jöjjön.

De amiért most billentyűzetet ragadtam az az, hogy megosszam egy pozitív, kellemes tapasztalatomat az internettel kapcsolatban. Mivel még új vagyok a városban, ezért nem nagyon ismerek senkit. Viszont egy jó pár napja észrevettem, hogy eldugult a lefolyó, vagyis még teljesen nem dugult el, de már alig-alig folyt le a víz a konyhában. Az internetet hívtam segítségül és itt találtam rá a vízszerelés net honlapra, ahol nagyon pozitív benyomás ért.

Elsőként az, hogy a nap 24 órájában hívhatók és ha sürgősen szükség van a segítségre, akkor akár egy-két órán belül is a helyszínre érkeznek. Amikor felhívtam őket, és elmondtam a problémát, megbeszéltünk egy időpontot. Amikor meg is érkezett az a szakember aki végül segített a hiba elhárításában.

Egy barátom kérdezte, hogy miért hívtam egyáltalán vízszerelőt, hisz én magam is el tudtam volna hárítani a hibát, elég ha csak összekeverek pár vegyszert vagy veszek egy csőgörényt. Hát ettől én óva intek mindenkit, miután egyszer nagyon pórul jártam, mikor a mosógépemet akartam megtisztítani és az internetet hívtam segítségül. Itt ajánlottak egy keveréket, amit én bátran bele is öntöttem a dobba. A vége az lett, hogy a gumirész elmorzsolódott és az egészet lehetett kicserélni. Mármint nem a mosógépet, hanem a gumit.

Na de nem is ez a lényeg, hanem a vízszerelés net. A dugulást tehát nem ajánlott ilyen vagy olyan praktikákkal megoldani, mert ezek gyakran nem vezetnek semmi jóra. Általában nem sokat érnek, tehát nem történik semmi, csak épp elköltöttünk egy csomó pénzt. Súlyosabb eset, ha olyan dolgokat keverünk össze, használunk, melyekből akár veszélyes gázok, kémiai anyagok is felszabadulhatnak. Végső esetben pedig a dugulást akár még meg is tudjuk kötni vele, ami aztán még nagyobb munkát jelent majd a szakembereknek. Nem igazán jelent jó megoldást a pumpa sem, bár ezzel a lazább dugulásokat meg lehet mozdítani. De a zsírosabbakat, szilárd anyagokból, hajból, szőrből állókat már nem igazán. Sőt, ha meg is mozdul, van esély rá, hogy egy kanyarban megakad, ami szintén a szakembereknek jelent később nagyobb munkát. A csőgörény pedig szintén nem egyszerű eszköz, hisz bármikor beszorulhat, beakadhat.

A vízszerelés net profi szakemberei profi megoldásokat kínálnak minden ilyen helyzetre. Mint az én esetemben is, amit hamar megoldottak és még tanácsokat is kaptam, hogy hogy tudom elkerülni, vagy legalábbis megelőzni a dugulást. Ehhez pedig nem kell más, mint egy párszáz forintos kis műanyag szűrő, amit a csapba téve máris meg lehet akadályozni a nagyobb szennyeződések lefolyóba kerülését.