Elindulni a webes világból, ma már sokkal könnyebb

Nem csak onnan, a netről informálódunk már többnyire, nem csak odáig jutottunk el, hogy már a közvetlen kapcsolatfelvétel két ember között sem telefonon a leggyakoribb, hanem valamilyen webes alkalmazás által…

Az unokanővérem a komplett munkakarrierjét indította el a Google-ben történt egyetlen kereséssel, a hostess diákmunka budapest szavakkal. Ezeket írta be, mint meséli, és pár kattintással már a topiwork.hu weboldalon is volt. Nem tudom, ehhez mekkora szerencse kellett, de onnantól, ahogy mondja már nem volt több kérdés és probléma. Tényleg eljutott egy év alatt az állandó, szerződéses foglalkoztatásig és máig ott dolgozik, ahol akkor. A Topin online küldhetett be először is önéletrajzot, és meglepően gyorsan kapott reakciót nem csak magától a Topiworktől, de aztán hamar az egyik állást ott meghirdető cégtől is. Így kezdődött. Ilyen egyszerűen… Minderre pedig azért volt lehetősége, mert akkor még tanult.

A tanulói jogviszonyt fenntartó emberek csatlakozhatnak ehhez a “klubhoz”, ami olyan szempontból mindenképpen egy “elitklub”, hogy ilyen státuszú fiatalok közül az itteniek kaphatják a legjobb ajánlatokat. A munkáltató leírhatja a költségeiből valamilyen formában, úgy tudom, a fiatalok foglalkoztatását, és a Topiworkön, tanulókként olyan cégekkel beszélhetünk, akik amúgy szóba sem állnának velünk. És nem hiszem, hogy fogadnák az önéletrajzunkat.

Ezt hozta az internet, és ezeket aknázza ki Magyarországon nagyon jól a topiwork.hu!

De mi van, ha eleve a Topiworkről indul valaki, mert mondjuk hallott már az oldalról és nem olyan keresésekkel próbálkozik, mint a “hostess diákmunka budapest”, és így ér el egy konkrétan topis munkaajánlathoz? Nos, a Topin belül is elég effektív a keresési szisztéma. Egy-két hasonló kulcsszó már a Topin belül is elég lehet, de akár nézelődhetünk is egy-egy főkategóriára is kattintva. Sok-sok álláslehetőség közül választhatunk egyszerre. És elképzelhető, hogy majd ott helyben, a Topi weboldalán találjuk már csak ki azt, hogy mihez is szeretnénk kezdeni. Van, hogy magáról az álláshirdetéses weboldalról jön egy jobb ötlet, mint amilyen a sajátunk lett volna. Szóval javaslom is, hogy nézzük át, hogy mit kínálnak.

Hiszen sok kategória van. Rámegyünk például, hogy “Műszaki” és 73 különböző cég hirdetését olvashatjuk. Ha úgy éreznénk, valamelyikben szerencsét próbálnánk, mert vonz minket már diákként is a terület és úgy érezzük, hogy konyítanánk is hozzá, akkor az oldalon belül gördíthetjük is tovább a folyamatot.

Ahogy mondtam, nem rögtön a cégnél kell “kilincselnünk”. A Topi segít, leírják, kezelik, felügyelik, hogy miket és hogyan kell eljuttatnunk hová, és akár tesztet is végeztethetnek velünk. Nem hátrány szerintem, hogy nem landolunk egyből a mélyvízben. De a végén nagyon magasra is eljuthatunk – hogy ezzel a képzavarral éljek. A Topival minden lehetséges – lépjünk hát be ebbe a diák-elitklubba!