Leon, a papucs… vagy nem is ez volt a címe?!

Leon papucs…Leon, a papucs… vagy nem is ez volt a címe?! Lehet, hogy már nem vagyok annyira otthon a filmcímekben. Na de hogy még a sztori sem rémlik igazán, csak a cím hasonló csengése, az már aztán igazán szégyen és gyalázat. Pedig biztosan izgalmas lehetett egy ehhez hasonló névvel. Mit is mondhatnék igazán új hírt a webes világról ezzel kapcsolatban? Hát, valamelyik torrent oldalra biztosan felkerült mostanában – sok másik filmes csodával együttesen.

Az utóbbi időben egyébként elég sok időt töltöttem a gép előtt a különböző streaming szolgáltatóknak köszönhetően, ugyanis folyamatosan jönnek ki a kedvenc sorozataim folytatásai. Fogadjátok meg a tanácsomat, és ne kezdjetek bele olyan sorozatokba, amiknek eleve 5+ évadot harangoznak be. Egyszerűen nem tudtok róla leakadni és átveszi az irányítást az életetek felett! Vagy aztán lehet, hogy csak én vagyok ilyen gyenge akarattal bíró. Minden esetre tényleg a gyengémmé vált az újabb részek sasolása, amellett persze, hogyha felkerül valami új film a webes világba, akkor azt is azonnal meg kell néznem, hogy aztán beszélgessünk róla.

Lehet egy film jó, vagy rossz, szórakoztató vagy éppen elgondolkodtató – hogyha agyalok rajta és érdemes róla beszélgetni, akkor már megérte rászánni az időt és megnézni. Legalábbis én szeretném ezt hinni, gondolni, bár persze ez megint nagyon szubjektív dolog.

Na mindegy is, igazából csak elméláztam közben, hogy vajon mennyire másképp alakulhatott volna a történet szövevénye, ha mégis a Leon, a papucs néven fut be és nem pedig a másik, ennél talán kicsit közismertebb szlogennel. Szívesen megnéznék egy ilyen alternatív történetet egy párhuzamos univerzumból. Ki tudja, egyszer lehet, hogy valaki olvassa majd ezt a cikket és kedvet kap a forgatáshoz. Én ott leszek a premieren, az hétszentség. A webes világból hamar lehet értesülni arról, hogy mikor és hol lehet majd megnézni, hát amint kinn lesz én már veszem is a jegyet rá.

Addig pedig inkább csak arról áradozok, ha már ennyit vagyok itthon, hogy milyen kényelmes papucsot vettem az itthoni időtöltéshez. Sokat főztem a konyhában, hideg a kő, fázott a lábam, úgyhogy úgy döntöttem, hogy beruházok egy leon papucsra a cipomarket.hu oldalról. Hát ennél aztán jobb döntést nem is hozhattam volna, mert hogy annyira kényelmes ez a lábbeli, hogy azóta le sem akar ugrani a lábamról.

A leon papucs egyébként nagy névnek számít, nem csak ezen az oldalon hanem egyébként is nagy márka. És akkor most jön az igazán jó rész: kimondottan olyan kialakításokat árulnak és találnak ki, amelyek anatómiailag a lehető legjobbak a lábnak és a gerincnek, ha valakinek sokat kell ácsorognia nap közben. Ez a fajta egészséges kialakítás azonban sokszor egy nagyon ódon kinézettel társul bizonyos márkáknál. A Leon esetében ez egyáltalán nem mondható el, hiszen itt egyértelműen arra törekedtek, hogy amellett, hogy a papucsok kényelmesek és egészséges viseletet biztosítanak nagyon csinosak is.

Vannak olyan formák a CipőMarket oldalon, amik kimondottan benti hordásra alkalmasak és van jó pár olyan termék is, amiket kifejezetten kintre terveztek. Nyilván olyanok is előfordulnak, amiket ide és oda is fel lehet venni – de ez meg már egyéni preferencia kérdése.

Az árakat tekintve sem kell a gyógypapucsoktól megszokott horror árakra számítani. A leon papucs nem az a márka, ahol egy névre kell rengeteg pénzt kifizetni. Csak annyit kell adni értük, amennyit a minőség indokol – mindezt persze maximálisan a jó értelemben véve. A papucsokat 10 ezer forint környékétől lehet megvásárolni. Ettől vannak kedvezőbb és kevésbé kedvező ajánlatok is, de nagy általánosságban ez az árak halmazának középértéke.

Ha valaki felkeresi ezt az aloldalt a cipomarket.hu oldalon, ahol a leon papucsok vannak listázva, az könnyen megrökönyödhet azon, hogy hét oldalnyi leon terméket lehet találni különböző méretekben és fazonokban. Ez annyira extra, hogy egyetlen márkából ilyen sok árucikk legyen egy honlapon, hogy már eleve kedvet kap az ember, hogy jól körülnézzen ezen a webshopon a többi lapfülön is. Nem mondom, hogy nem, mert én is pontosan így tettem.

A leon papucsok mellett még számtalan már terméket is kinéztem magamnak, de egyelőre végül csak egy ilyen lábbelit rendeltem meg. Eddig. De már nagyon rajta vagyok a következő lépő projektjén, csak még nem tudtam dönteni.

A leonok között is van bőven még olyan modell, ami nagyon tetszik. Sőt, a szandálok és saruk között is akad pár leon termék, amit simán el tudnék képzelni saját magamon. Hogyha a találatok utolsó oldalaira görgettek, akkor ti is meg tudjátok nézni, hogy még mik is vannak itt a papucsokon túl.

Hasonlóak a koncepciók a papucsok és a szandálok között is. Egyszerű és letisztult formák, amik úgy lettek megformálva, hogy az kimondottan kényelmes legyen és lehessen mindenki számára, még akkor is, hogyha a nap jelentősebb részét talpon kell tölteni. Egy leon papucs nem hagy cserben, hanem támaszt reggeltől estig, ha arról van szó. Nekem nem fájdul meg benne a derekam, pedig ez olyan dolog, amire elég érzékeny vagyok.

Vannak magasabb sarokkal rendelkező modellek pontosan az ilyen derékfájósoknak, mint én. Ugyanis az egészésges, hogyha egy kicsit meg van emelve a derék. Könnyebb tartani magad és megtartani a helyes testtartást akkor is, amikor az izmok már kicsit fáradtabbak.

Az én álompapucsom, amit ugye meg is rendeltem a második oldalon található. Egy klasszikus leon papucs, már ami a formát és a színeket illeti. Van egy kicsi sarka, de épp csak annyi, hogy ne fájjon a derekam. A színek pedig fehér és kígyóbőr, ami ugye inkább a mintára utal, de értitek, hogy miről lehet szó – na meg persze meg is tudjátok nézni a cipomarket.hu oldalon. 12 990 forintba került ez a papucs akció nélkül, de ezek között a termékek között is rengeteget lehet találni, ami kisebb-nagyobb akcióval vásárolható meg. Ez jelenthet 10%-os kedvezményt is, de akár 25% kedvezménnyel is lehet számolni bizonyos esetekben. És hát azért egyáltalán nem mindegy – nekem legalábbis -, hogy mennyit fizetek ki. Ráadásul, a kiszállítás egy-egy kiemelt időszakban még akár ingyenes is lehet.

Ha pedig már eljártuk a talpbetétet, de magának a papucs szerkezetének, talpának és szíjának nincs baja, akkor a leon papucs még arra is gondolt, hogy külön lehessen cserélni ezt a belső bőrt. Szóval nyugodtan ki tudjuk nézni és megrendelni néhány ezer forintért.

Kényelmes lábbelit ezek után kérdés nélkül a cipomarket.hu oldalon fogok csak keresni. Egyszerűen bejött ez a leon papucs és azt gondolom, hogy ami egyszer beválik a kényelem és egészség terén, azt bizony gondolkodás nélkül meg kell tartani. Ha körülnéztek, lehet, hogy ti is találtok egy-egy örök darabot magatoknak, vagy pár olyan terméket, ami aztán kötelező elemévé válik a ruhatáratoknak.