Mi az a szelfi gép, és mire jó a fotófal?

A szelfi gépek egyre inkább elterjedtek Magyarországon is, de egyébként Amerikából származnak. Ezek olyan automata fotózási lehetőséget biztosító berendezések, amiket egy rendezvény összejövetel alkalmával maguk a vendégek is könnyedén tudnak kezelni. A rendezvénynek, eseménynek a hangulatát pedig kiválóan lehet fokozni egy felállított szelfi gép segítségével, hiszen a vendégek így egyszerűen és könnyedén megörökíthetik a pillanatokat, és a nyomtatás funkciójának köszönhetően haza is vihetik emlékként a kinyomtatott fotókat. Bár a berendezés teljes mértékben működtethető a vendégek által, a bérlés mellé jár mindig egy kis segítség is, személyi asszisztencia keretében. A szelfi gép csapata nem csak kiszállítja és felállítja az eszközöket, hanem mindvégig a rendezvény helyszínén maradva segíti a vendégeket. Sok más néven is megtalálhatóak a szelfi gépek. Van, aki fotóboxnak nevezi, más szelfiboxnak, fotóautomatának, szelfi saroknak, igen sokféle néven megtalálhatjuk a szelfi gépeket, de ami a legfontosabb, hogy megbízható cégre essen a választás.

Fotófal: Válogasson színes fotóháttereink közül! Így kezdődik a selfiegep.hu weboldal egyik lapjának a leírása, amiben részletesen lehet olvasni arról, hogy milyen fotófalat biztosít a cég, illetve, hogy az egyes fotófalak milyen költségekkel járnak. Az alapszolgáltatásuk részeként fehér színű hátteret biztosítanak minden egyes szelfi gép bérlés esetén. Ezen kívül pedig kilenc különböző mintájú fotófal érhető még el náluk, amiket a weboldalukon keresztül is meg lehet tekinteni. Ezeket a háttereket 15 ezer forintért lehet kibérelni, amit a szelfi gép bérlés díján felül kell fizetni. Ez az összeg háttereként értendő, vagyis két-három bérlés esetén már 30-45 ezer forintos díjjal kell számolni, de alapvetően ez összességében nem olyan drága, ha megnézzük, hogy pontosan mi mindent is tartalmaz egy szelfi gép bérlése. Ha téged is érdekel, hogy a szelfi gép mellé milyen fotófalak közül lehet választani, akkor nézd meg a Fotófal: Válogasson színes fotóháttereink közül! weboldalon a képeket, ahol akár nagy méretben is meg tudod nézni a hátterek mintázatát, ehhez egyszerűen a neked tetsző fotófal képére kell kattintva. Ezen kívül sok hasznos tudnivalót is megtudhatsz a fotófalakról, valamint ugyanitt az érdeklődésedet is el tudod küldeni, hogyha úgy gondolod, hogy egy közelgő rendezvényeden jól mutatna egy ilyen szelfi gép.

Az érdeklődés elküldésekor nagyon fontos figyelembe venni azt, hogy minden helyszín teljesen másmilyen, ezért kiemelten fontos a céget pontosan tájékoztatni arról, hogy mire számíthat, fel kell mérni azt, hogy biztos, hogy legyen elég hely arra, hogy a szelfi gépet felállítsák, amire egyébként csupán egy háromszor három méteres területre van szükség. Fontos figyelembe venni az áramvételezést is, hogy a közelben biztosítani tudjanak áramot a fotóberendezésnek. Szabadtéri rendezvény esetén pedig mindenképp fedett helyre van szükség, hiszen senki nem szeretné azt, hogy egy ilyen professzionális berendezés tönkremenjen. Összességében egy szelfi géppel nagyon jól fel lehet dobni bármilyen rendezvényt, legyen az egy kisebb összejövetel, egy céges rendezvény vagy akár egy nagyobb fesztivál. Az egyedi hátterekkel és a vicces kellékekkel pedig még inkább fokozható a hangulat.