Kitartanak a quebeciek kedvenc ételük mellett, pedig sok savat kapnak miatta

Életmód

Oszd meg másokkal is

A Dining on a Dime (kb: Fillérekért enni) című netes sorozat friss epizódja Montrealba visz bennünket, a Chez Tousignant-ba.

Ahogyan az látható, nagyon pofás burgerek készülnek errefelé, és persze alap a poutine, ami egy helyi, Quebeci eredetű étel. Ez a specialitás sült krumpli, túró és egy barnaszósz összessége, ami miatt eléggé sokat is savazták a helyieket – lássuk be, némileg joggal, ám ők nem hagyták magukat és kitartanak kedvenc helyi eledelük mellett.

Nagyon rendben van a Big Mike nevű burgerük, szép, mint a Mona Lisa, és inkább választanánk, mint a krumplis túrót, hogy őszinték legyünk.

A hot dog újabb műalkotás, úgyhogy ha valaha megfordulunk Montrealban, a Chez Tousignant-t tuti útba ejtjük.

Ez is érdekelhet:

Egy kis Valenciát találtunk a budapesti Vas utcában – Roadster

Az új Barcelonában mi is eltöltöttünk pár napot, és odáig voltunk érte, úgyhogy duplán örültünk a tavaly nyáron megnyitott Vas Mancinak, melynek megálmodója éveket töltött a spanyolországi tengerparti városban. Lengyel Polettre tehát mondhatjuk, hogy abszolút autentikusként importált némi mediterrán érzületet a Baleár-tenger partjáról a nyolcadik kerületbe.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!