Akár hiszed, akár nem, ez a cipő nem létezik

Hírek

Oszd meg másokkal is

Az alábbi rövidke videón látható cipőt a Mimic Inc. stúdió hozta létre, úgynevezett kiterjesztett valóság (augmented reality) technológia segítségével. Az augmented reality lényege, hogy egy kamera által látható, a valódi világot ábrázoló képre grafikai elemeket vetítenek, ezzel kiegészítve, megnövelve a vizuális információk mennyiségét.

Az augmented reality leghétköznapibb példájának talán a sportközvetítéseket tekinthetjük, ahol a kamera képére folyamatosan rávetítik a mindenkori eredményt. A technológiát azonban elsősorban az okostelefonok megjelenése pörgette fel – elég csak a rendkívül népszerű játékra, a Pokemon Góra gondolni.

A grafikai chipek fejlődésével a kiterjesztett valóságnak azonban egyre komolyabb szerep juthat a videójátékok, de akár az okosotthonok világában.

A Mimic koncepcióvideója azt is jól példázza, hogyan vásárolhatunk majd a közeli jövőben – a fotorealisztikus megjelenítésnek köszönhetően ugyanis nemcsak egy cipőt fogunk tudni megnézni életnagyságban, hanem akár egy bútort is kivetíthetünk, hogy megvizsgáljuk, hol férhet el a lakásunkban. Vagy egy új autót is megnézhetünk kívül-belül anélkül, hogy el kellene zarándokolnunk az autószalonba.

Ezek pedig csak a legkézenfekvőbb alkalmazási módok, kíváncsian várjuk, hogy milyen megoldásokkal kápráztatják majd el a világot az AR-fejlesztők.

Ettől tátva maradt a szánk! (Fotó: Unsplash)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!