Kedvenc gyors vacsoránk, a shakshuka

Hírek

Oszd meg másokkal is

Ha szeretnétek valami igazán finom és gyors vacsorát készíteni, akkor azonnal mentsétek el ezt a receptet. Előre szólunk, hogy addiktív. A gyors és finom melegszendvicsek és gyors tészták méltó társa lesz a családi repertoárban.

Kedvenc gyors vacsoránk téliesítve: shakshuka

Hozzávalók:

  • 1/2 póréhagyma
  • 1 hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 sárga vagy zöld színű kaliforniai paprika
  • 3 közepes gombafej
  • 2 vagy 3 tojás
  • 1 nagy csomag petrezselyem
  • 1 ek olívaolaj
  • Worcestershire-szósz
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • egy csipet csilipehely20 cm-es serpenyő

A póréhagymát hosszában elfelezzük, majd vékonyra szeleteljük, a paprikát falatnyi 2×2 cm-es kockákra aprítjuk, a gombákat vékonyra szeleteljük.
A serpenyőben evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon 2 percet pároljuk rajta a póréhagymát. Hozzádobjuk a paprikát és a gombát, megsózzuk és újabb 2 percet pirítjuk kicsit magasabb hőfokon. Hozzáadjuk a feldarabolt hámozott paradicsomot, és fűszerezzük a Worcestershire-szósszal, a borssal és a csilipehellyel – együtt főzzük közepes lángon további 4 percet.
A fakanál fejével kialakítunk két mélyedést a szószban és egyenként beleütjük a tojásokat, mintha csak tükörtojást készítenénk. 6-7 perc alatt sülnek át a tojások – közben mozgathatjuk őket egy kicsit a széleknél, hogy a fehérje minden részét érje a hő.
Amint elkészült, elzárjuk alatta a lángot és (ízlés szerint) megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Frissen készült pirítóssal kínáljuk, mert azzal a legjobb felitatni a gazdag, fűszeres paradicsommártást.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!