Hófehérkék, hamupipőkék és sellők – ilyen ruhákban gáláztak a sztárok a 20 éves Story Gálán

Hírek

Oszd meg másokkal is

Szombat este immár 20. alkalommal rendezték meg a Story Ötcsillag Díjátadót, ami a magyar sztárvilág kiemelkedő eseménye. Az est háziasszonya Ördög Nóra volt, a házigazdája pedig a Story magazin főszerkesztője, Kolossváry Balázs. A Story Gálára az ismert vendégek a budapesti Szépművészeti Múzeum lépcsőjére terített vörös szőnyegen vonultak be, a szervezők a parti helyszínét a múzeum földszinti termeiben rendezték be.

A díjátadót követően kolléganőnk, Merő Péter divattervezővel vette szemügyre a gála legkülönlegesebb ruhakölteményeit. A tervező elmondta, érzése szerint az elmúlt években sokat fejlődött itthon az öltözködés, külön kiemelte, hogy a 2019-es Story Gála vendégei többségében mind sikerrel vették az akadályt, hogy eleget tegyenek az esemény szigorú, “black tie” dresscode-jának. “Örömmel tapasztalom azt, hogy a vendégek komolyan vették a dresscode-ot: tavaly sokan jöttek rövid ruhában, most viszont egy-két kivételtől eltekintve, mindenki földig érő ruhában jött.”

Kevés volt az ezüst és a metál 

Merő Péter elmondta, hogy több ezüstös, metálos és flitteres ruhát várt, ilyen darabokból ennek ellenére keveset látott a 20. Story Gálán. Azért szerencsére volt egy-két ilyen ruhaköltemény is:

“Nagyrészt mindenki Hamupipőkének öltözött”

Ahogy azt Merő Péter is megállapította, a 20. Story Gálán a meghívott minden eddiginél jobban igyekeztek megfelelni a rendezvény előírt dresscode-jának: a Story Gála “black-tie” esemény, ami azt jelenti, hogy a hölgyeknek hosszú ruhát illett választaniuk, míg az uraknak szmokingot és fekete csokornyakkendőt. “Amikor újra megöltözünk egy társasági eseményre, akkor szívesen nyúlunk vissza a Sissy-korszakba, és szeretjük a nagy abroncsos ruhákat, a fűzőket, a habcsókot… Élvezzük, hogy újra lehet Sissynek öltözni. Emellett persze látni néhány modern, európai tervezői darabot, de azért nagyrészt mindenki Hamupipőkében van” – hangzik élő videónkban az összegzés, mi pedig galériánkban már mutatjuk is a “hercegnős” ruhakölteményeket: 

A Disney-hercegnős mellett a sellő-fazonú ruhák domináltak

És, akiket nem lehet keretek közé szorítani: 

És persze, íme egy galéria a férfiakról is: 

Ha tegnap lemaradtál percről-percre közvetítésünkről a 20. Story Gáláról, ide kattintva pótolhatod. 

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!