Hogyan legyen bombasztikus bőröd futás közben?

Életmód

Oszd meg másokkal is

És mit tehetsz azért, hogy az arcod is olyan egészséges és boldog legyen, mint Te magad futás közben? A szépség és wellness brand, a FOREO betonbiztos tippjeiből megtudhatod, hogyan ápold bőröd futóként!

A futás az egyik legjobb tréning, de megfelelő bőrápolási rutin nélkül komoly áldozatot követelhet a bőrödtől. Miért? A futók folyamatosan és hosszabb ideig ki vannak téve olyan környezeti hatásoknak, mint a szél, eső, nap, páratartalom, légszennyezés. Nézzük, mit tehetsz a bőrödért, hogy csak a futás előnyeit élvezd!

Készítsd fel bőröd a kihívásra!

Kezdj egy frissítő arcmosással. Ha éjszakai hidratálót használtál lefekvés előtt, mosd le alaposan, mert az akadályozza az izzadást. A fokozott véráramlás segíti a sejtmegújulást és a toxinoktól is könnyebben szabadulsz, de mindez akkor igazán hatékony, ha tiszta arcbőrrel vágsz neki az útnak. Felejtsd el a sminket erre az időre: a pórusok és verejtékmirigyek kinyílnak edzés alatt, hogy lehűtsenek, de a smink megakadályozza, hogy ilyenkor a bőr levegőhöz jusson és ez kiütéseket, mitesszereket okozhat.

 A naptej legyen a legjobb barátod!

Akár napos az égbolt, akár felhős, minden futónak fényvédőt kellene viselnie, így Neked is, hiszen a napsugarak akár 80% képes áthatolni a felhőkön.

Keress olyan krémet, ami gyorsan felszívódik, nem hagy nehéz érzetet és nem irritálja a bőröd. Fokozottan figyelj a “legsebezhetőbb” területekre, ilyenek a fülek, száj, vállak, homlok, fejtető. Ezeken a testrészeken végképp ne spórolj a naptejjel! Használj legalább 30 faktoros fényvédőt, amely védi a bőröd a káros UVA- és UVB-sugaraktól. 20 perccel edzés előtt kend be magad, hogy legyen ideje a krémnek felszívódni és ne folyjon le izzadás közben. Ha pedig hosszabb futást tervezel, egy mini naptej legyen nálad, hogy útközben is megismételhesd a fényvédelmet! És kérve kérünk, ne fuss a legmelegebb órákban!

Öltözz a naphoz!

Igen, még mindig a napról van szó: öltözz a naphoz, más szóval, tartsd magadon a ruháidat! Lehet, hogy kint meleg van és csábító, hogy egy szál sportmelltartóban fuss, de a bőrödnek semmiképp sem tesz jót, hiszen nagyobb felületen ér a nap. Egy megfelelő sportruhát viselve kb. 8 faktornyi extra fényvédelmet kapsz! A színekben is legyél válogatós: a világosabb szövetek hűvösebbnek tűnhetnek, de a sötétebb szövetek mégis jobban védenek az ultraibolya sugarak ellen. Viselj sapkát, vagy napellenzőt, amely árnyékol és hűt is egyszerre. Egy sport napszemüveg pedig nemcsak UV védelmet nyújt, de a menő szettedet is kiegészíti.

Edzés után hűts!

Amikor futsz, a véredények kitágulnak, hogy a hő kiáramolhasson, ez kipirosodást okozhat. Tehát ne aggódj, a rákvörös-fej természetes része a folyamatnak! Csillapítani viszont te is tudod, méghozzá úgy, hogy futás után egy kis kendőre vizet teszel a kulacsodból, vagy egy ivókútból, majd kicsavarod, és a nyakadra-arcbőrödre paskolod.

Ne feledkezz meg a belső hidratációról sem: vizet inni előtte, közben és utána, amennyi jól esik. A víz a legjobb hűtő eszköz a tested számára.

A gondoskodás nem ér véget a célvonal után

Bármilyen távolságot is választasz, gondoskodj róla, hogy a bőröddel megfelelően bánj edzés után is. Ezt egy körültekintő, de egyszerű bőrápolási rutinnal érheted el: szabadulj meg a keletkezett toxinoktól, izzadság maradványoktól, hogy bőröd is megújulhasson. Mivel az arc extra érzékeny az edzés után, ezért gyengéd eszközökhöz nyúlj. A szépség-fitnesz rutinodba könnyen beillesztheted a kompakt LUNA mini 2 arckefét, amely a szennyeződések, a piszok és a zsír 99,5%-át eltávolítja. Így ragyogó arcbőrrel vághatsz neki a következő kilométereknek is.

Örömteli futást és arcápolást kívánunk!

Útravaló a FOREO-tól futóknak

●     Öltözz a naphoz!

●     Legfőbb jó tevőd a víz!

●     Legjobb barátod a naptej!

●     Tisztítani ér és muszáj!

●     Oszd meg a naptejed és arcápolási tippjeidet a többi futóval!

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!