Király Gábor visszavonult

Futball

Oszd meg másokkal is

Köszönöm a labdarúgásnak, hogy mindenre megtanított és általa jobb ember lehettem. Mindennap becsülettel készültem, mindig a maximumra törekedtem és alázatosan alkalmazkodtam minden feladathoz. Köszönöm a családnak és a barátoknak, hogy mindig mellettem álltak és támogattak! Nélkülük nem sikerült volna ez a csodálatos utazás, amely 26 évig tartott”

– írta Király saját honlapján

A 43 éves Király 1993-ban kezdte a pályafutását a Haladásban, majd 26 éves karrierje alatt játszott a Herthában, a Crystal Palace-ban és az 1860 Münchenben is, végül a Haliból vonult vissza. 108 alkalommal volt válogatott és összesen 882 meccset játszott le különböző csapatok színeiben.

Király 1998. március 25-én az Ausztria vendégeként 3–2-re megnyert barátságos találkozón mutatkozott be a nemzeti együttesben, majd 2016. május 20-án az Elefántcsontpart ellen játszott gól nélküli döntetlen alkalmával döntötte meg Bozsik József válogatottsági rekordját (101). A szürke mackónadrágjáról elhíresült játékos 2016. november 15-én búcsúzott a válogatottól, mellyel legnagyobb sikerét is 2016-ban érte, amikor nyolcaddöntőbe jutott az Európa-bajnokságon.

Ha már Eb, akkor mi ezzel a parádés védéssel búcsúzunk tőle:

{https://player.hu/eb2016/kiraly-gabor-parades-mozdulata-bekerult-az-eb-legszebb-es-legnagyobb-vedesei-koze/}

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!