Vertikális egér válogatás – a kényelmesebb és egészségesebb számítógépezésért!

Tech

Oszd meg másokkal is

Talán sokan nem tudják, de a hagyományos egerek és klaviatúrák használata anatómiailag cseppet sem egészséges, megterhelik az alkart, a csuklót és a kezet. Emiatt a terhelés miatt alakul ki sok esetben ínhüvelygyulladás, kéztőalagút-szindróma, és más hasonló kellemetlenség, ezek sokszor nagyon nehezen hajlandóak gyógyulni. A vertikális egerek ezekre a problémákra igyekeznek megoldást nyújtani, mivel használatuk sokkal kedvezőbb az emberi test számára. Az alábbiakban ezek közül az eszközök közül válogatunk néhányat.

Alfawise WM02 vezeték nélküli vertikális egér

Az Alfawise WM02 vezeték nélküli vertikális egér ergonómikus kialakításának köszönhetően sokban csökkenti a kezet sújtó terhelést, ami a hosszútávú irodai munkavégzés közben fenyegeti a felhasználót. A készülék drótok nélkül használható, a csatlakozás 2,4 GHz-es frekvencián történik egy aprócska adapter segítségével, melyet a számítógép egyik használaton kívüli USB portjába kell helyezni. Az egér energiaellátását mindössze két AAA-s elem hivatott biztosítani, beszerzésükről nekünk kell gondoskodni, mivel ezeket nem tartalmazza a csomag.

Az szerkezet számos gombbal rendelkezik az alap billentyűkön kívül, ezek közül az egyik a készülék felbontását állítja, 2400 dpi mellet még akar játszani is lehet, no persze nem professzionális szinten. A periféria üzembe helyezéséhez nem szükséges semmilyen driver telepítése, egyszerűen csak be kell dugni, és már működik is! Az Alfawise WM02 vezeték nélküli vertikális egér mindössze kb. 2350 forintos áron rendelhető, letisztult formatervének köszönhetően szinte minden asztalon van helye. További részletekért és megrendelésért kattintsatok erre a linkre!

 

E32 vezeték nélküli vertikális egér balkezeseknek

Az ázsiai gyártók gondoltak azokra is, akik a bal kezüket használják elsődlegesen, a cél pedig most is ugyanaz: a felhasználó kezének, csuklójának, alkarjának kímélése, a kellemetlen fájdalmak és egyéb szövődmények megelőzése. A kényelmes kialakítás teljes komfortélményt biztosít a balkezes dolgozóknak, így a meló is sokkal könnyebben halad majd a gép előtt. Szintén vezeték nélküli megoldásról van szó, az egér működtetéséhez egy aprócska adóvevő csatlakoztatása szükséges, mégpedig egy USB porton keresztül. A vertikális egér két AAA-s elemmel működik, sajnos ezeket a termék forgalmazója nem biztosítja, így nekünk kell őket megvásárolni. Érdemes valamilyen tartósabb megoldást választani a jövőbeni kellemetlenségek elkerülése végett.

A készülék kifejezetten hétköznapi, vagy irodai felhasználásra készült, bár a standard optikai megoldásoknál némileg érzékenyebbnek mondható a maximálisan 1600 dpi-s felbontásával. Nagyon hasznos az alvó funkció, aminek köszönhetően ha nincs használatban az eszköz, nyolc percen belül magától kikapcsol, így spórolva meg nekünk az értékes energiát. Ha az egeret fel akarjuk ébreszteni, nem kell mást tenni, mint megnyomni a bal egérgombot.

A készülék széleskörű szoftveres támogatással rendelkezik, szinte nincs olyan asztali ökoszisztéma, amivel ne lehetne használni, de esélyesen boldogulni fog a mobil eszközökkel is, kivéve az iOS rendszerűekkel, mert azok sajnos semmilyen módon nem támogatják az egerek csatlakoztatását. Az E32 vezeték nélküli vertikális egér mindössze cirka 2350 forintos áron rendelhető a GearBest áruházából. További részletekért és megrendelésért érdemes ezen a linken szétnézni!

 

MODAO E1803 vezetékes vertikális egér

A MODAO E1803 egyike a vezetékes vertikális egereknek, a hagyományosabb megoldások híveinek, illetve érzékenysége okán már alkalmas lehet komolyabb kompetitív játékok irányítására is, de erről majd később. Az anatómiailag kedvező kialakítás ezúttal is alapvető, a készülék biztosítja azt a kényelmet, amelyet a hosszú játékalkalmak megkívánnak. A szerkezet üzembe helyezéséhez nincs szükség spéci driverek installálására, a masina totálisan plug-and-play, és az összes elterjedt asztali rendszerrel kompatibilis, legyen szó Windowsról, Linuxról vagy akár Mac OS X-ről.

Valószínűleg egy Android rendszerű tablettel is kiválóan használható a periféria, ha netán ilyesmire lenne szükség. A készülék négy állítható dpi szinttel bír, a legérzékenyebb beállítás mellett ez akár 3200 dpi is lehet, amivel már a különböző FPS játékokban is érvényesülni tudunk. Az egér négyféle színben képes világítani, így bármikor könnyedén megtalálható egy sötétebb szobában is. Bár egy divatos, és mint látható jól felszerelt vertikáli egérről van szó, a készülék ára a GearBest oldalán jelenleg magyar valutára átszámítva kb. 2650 forint csupán. Ha szeretnétek többet tudni, vagy rendelni, akkor nézzétek szét ezen a linken!

 

Delux M618 Plus vezetékes vertikális egér

Írásunk utolsó tárgya egy valódi gamer egér, ami a hosszú csaták megvívásakor olyan lesz kezünkben, mint egy rúnázott mágikus penge, mely egyetlen csapással téríti le az ellent. A vertikálisan kialakított perifériát már az e-sport szellemében fejlesztették, olyan gombokkal, amelyek a gyártó ígérete szerint hárommillió (!) kattintás után is funkcionálni fognak. Természetesen a valóban gyors válaszidő miatt a vezeték nélküli kialakítás szoba sem jöhetett, szóval ez egy kábeles egér, bár ezt a profik vélhetően nem fogják felróni ennek a terméknek. Saját felbontást szabályzó billentyűje öt állítható fokozatot ismer, a legérzékenyebb beállítás 4000 dpi-t jelent, ami már tényleg nagyon komoly szintet képvisel.

A Delux terméke nem is lenne valódi gamer periféria, ha nem volna RGB világítása, ami egyrészt megkapóvá, másrészt sötétben is jól felismerhetővé teszi a készüléket. A játékosoknak szánt vertikális egér már egy kicsit vastagabb, ám még mindig bőven megfizethető árcédulát kapott, a GearBest webáruházából most 8350 forintos áron rendelhető ez a szerkezet. Ha több infóra van szükséged, és/vagy meg szeretnéd vásárolni az egeret, akkor kattints bátran erre a linkre!

 

Még több vertikális egeret ezen a linken találhatsz.

Forrás: GearBest

The post Vertikális egér válogatás – a kényelmesebb és egészségesebb számítógépezésért! appeared first on Techlabor.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!