3 mennyei, diétás hamburger recept

Életmód

Oszd meg másokkal is

Amit minden burger elbír:

–    teljes kiőrlésű hamburger zsemle
–    vörös vagy fehér hagyma
–    ketchup
–    mustár
–    majonéz
–    saláta levelek
–    szeletelt paradicsom

Buffalo burger

Eredetileg bivalyhúsból készül, amelynek hasonló az íze, mint a marhának, de alacsonyabb a zsír-, és magasabb a vastartalma. A beszerezhetőség egyszerűsége miatt nyugodtan sütheted marhából a húspogácsát, így is nagyon finom lesz!

Hozzávalók:

1 kg darált marhahús
8 dkg megpucolt, szeletelt gomba
1 kisebb fej hagyma, apróra vágva
¼ teáskanál szárított kakukkfű
olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A hús kivételével mindent keverj össze, és piríts meg egy serpenyőben, közepes lángon. Kb. 10 percig párold, majd tedd félre kihűlni. Ha már nem túl forró, add hozzá a marhahúst, dolgozd jól össze, és oszd 6 db ujjnyi vastagságú húspogácsára. Előmelegített sütőben grillezd 6 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 5 percig. Így biztosan nem sütöd túl a húst, nem fog kiszáradni.

Töltött pulykaburger

Imádni fogod a húsban elrejtett sült piros paprikát és a sovány mozzarellát!

Hozzávalók:

1 kg darált pulykamell
½ csésze apróra vágott sült piros paprika
½ csésze apróra vágott mozzarella
¼ teáskanál só
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Alaposan keverd össze a hozzávalókat, majd oszd szét 8 db húspogácsára. Irány a grill! A húsok mindkét oldalát 5 percig süsd, így kívül ropogós, de belül szaftos marad a finomság.

Dijoni pulykaburger

Ha valami könnyedebbre vágysz, válaszd ezt a burgert! Még akkor sem fog lehúzni a pocakod, ha kettőt eszel meg belőle.

Hozzávalók:

1 kg darált pulykamell
½ csésze reszelt gouda sajt
4 mogyoróhagyma vékonyra szeletelve
¼ csésze szárított zsemlemorzsa
¼ csésze dijoni mustár
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
durva szemcsés só
frissen őrölt bors
olívaolaj

Elkészítés:

Kapcsold be a grillt magas hőfokra. Amíg átmelegszik, egy közepes méretű tálban keverd össze a hozzávalókat, amíg szinte homogén elegyet nem alkotnak. Ezután formázd őket 4 db ujjnyi vastag húspogácsává.

A grill legmelegebb részén pirítsd meg a húsok mindkét oldalát 2-2 percig, hogy kérge képződjön, majd hűvösebb részen folytasd a sütést 5-10 percig oldalanként, így a belseje is át fog sülni, de nem lesz kőkemény.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!