Éhes jegesmedve kóborolt egy orosz városban

Hírek

Oszd meg másokkal is

Éhes jegesmedvét láttak kóborolni az Oroszország sarkvidéki térségében fekvő Norilszk városának külterületén, több mint 800 kilométerre természetes élőhelyétől – közölték kedden helyi illetékesek.

A láthatóan kimerülten kóborló vadállatról készült felvételek széles körben elterjedtek a közösségi portálokon Oroszországban.
Az állat vasárnap este jelent meg először az észak-szibériai város Talmak nevű ipari negyedében – mondta el Alexandr Korobkin környezetvédelmi illetékes az AFP francia hírügynökségnek.

éhes jegesmedve oroszország

Természetes élőhelytől 800 kilométerre kóborolt a jegesmedve (AFP/Europress)

Még mindig egy gyár környékén kószál, a rendőrség és rendkívüli helyzetek hivatalának illetékesei megfigyelik őt, ügyelve a térség lakóinak biztonságára – tette hozzá. Szakemberek egy csoportja szerdán érkezeik a városba, hogy szemügyre vegye az állatot és döntsön sorsáról.

A jegesmedvék egyre gyakrabban jelennek meg emberlakta területeken Oroszország északi részén, mivel a klímaváltozás és a térségbeli fejlesztések szűkítik élőhelyét és élelemforrásait. Azonban a sarki jégtől ilyen távoli helyen ritkán látni jegesmedvét.

Februárban a helyi hatóságok szükségállapotot hirdettek Novaja Zemlja félszigete egyik térségében, ahol tucatnyi élelmet kereső jegesmedve közelített meg egy falut, közülük néhány be is merészkedett az utcákra, a lakóházak közelébe.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!