A Fradi rekordigazolását majdnem elvitte a BL-rivális: “Már Budapesten hívtak, ekkor már megvettek volna”

Futball

Oszd meg másokkal is

Eldar Ćivić, a Ferencváros nyáron igazolt bosnyák válogatott balhátvédje Budapestre igazolás előtt kis híján annak a Dinamo Zagrebnek lett a játékosa, amellyel a magyar bajnok az esélyek érvényesülése esetén a BL 3. selejtezőkörében találkozhat majd.

“Egyszer biztosan a Dinamóhoz igazolok majd”

Sokakat meglepett a horvátoknál és a bosnyákoknál is, hogy Ćivić nem a magasabban jegyzett Dinamót választotta, a játékos pedig magyarázatot adott döntésére.

A Dinamo elsősorban csak kölcsönben akart megszerezni, én viszont nem akartam ideiglenesen futballozni valahol. Egyébként is a zágrábiak háromszor mondtak nemet az érkezésemre: először megegyeztünk, hogy végleg leigazolnak, nagyjából mindenben meg is egyeztünk, de én még egy-két részletet tisztázni akartam a klubbal. Menni is akartam Zágrábba, a Dinamo mégiscsak egy nagy klub, ráadásul közel az otthonomhoz, ami számomra szintén fontos szempont. Tíz nap után azonban semmiféle értesítést nem kaptam tőlük, ebben az időszakban viszont megkeresett a Ferencváros igazgatója, aki elmondta, hogy végleg megvásárolnának.

Utána jött újra a Dinamo, de már csak kölcsönajánlattal – benne egy vásárlási opcióval -, amire én nem voltam hajlandó, el akartam hagyni végleg a Sparta Prahát. Az igaz, hogy a Dinamo jókora fizetésemelést adott volna, de nekem fontosabb volt, hogy ne újabb kölcsönről legyen szó. Ekkor döntöttem úgy, hogy a Ferencvárost választom.

Amikor aztán Budapestre érkeztem, megint hívott a Dinamo, ekkor már megvettek volna, de már késő volt, nem másíthattam meg a szavam (…) talán ma, talán holnap, de egyszer biztosan a Dinamóhoz igazolok majd. De most a legfontosabb, hogy mindent megteszek majd a Ferencvárosért, ahol nagyszerűen fogadtak a társak

– idézi a horvát Sportske Novosti a 23 éves bosnyák bekket.

A cikk szerint Ćivić 3 éves szerződést kötött az FTC-vel (plusz egy éves hosszabbítási opcióval), a magyar rekordbajnok pedig állítólag klubrekordot jelentő összeget fizetett érte – a lap konkrét összeget nem említ, csak annyit, hogy többe kerülhetett a bosnyák játékos, mint az a Davide Lanzafame, aki mintegy 700 ezer eurójába kerülhetett a Fradinak a cikk szerint. Annyi bizonyos, hogy Ćivić piaci árát 1 millió euróra taksálják.

A Fradi történetének legdrágább igazolása lehetett a bosnyák védő – ezért jött a Dinamo helyett az NB I-be

“Horvátország nem volt toronymagas esélyes Magyarország ellen? Mégis kikapott…”

A bosnyák légióst a máltai Valletta FC elleni BL-párharcról (3-1 lett az első meccs a zöldeknek) és a Dinamo elleni lehetséges párharcról is kérdezte a horvát lap.

Semmi nem dőlt még el. Nálunk az előny, 3-1-re győztünk, de még nyílt a párharc. Az biztos, hogy nagyon meleg vár majd ránk Máltán, műfüves pályájuk van, úgyhogy nem lesz egy kellemes meccs. (…) Nem játszottunk jól az első meccs utolsó 10-15 percében. Igaz, addig rúghattunk volna vagy hat gólt is. A hajrában viszont mentálisan elfáradtunk, visszaesett a koncentrációnk, aminek nem lenne szabad megtörténnie. Addig pedig nagyon jól dolgoztunk a pályán. Az biztos, hogy ha még egy gólt kaptunk volna, nagyon meleg lenne a visszavágó…de a kapusunk megmentett minket újra, mint akár a Ludogorec ellen. Nagyon-nagyon jó kapusunk van – beszélt Dibusz Dénesről is a válogatott védő.

Realisztikusan nézve a Dinamo lenne a párharcunk favoritja. Az biztos, hogy két nagyon jó meccset játszhatnánk egymás ellen. De ma már nehéz kijelenteni, ki lesz az egyértelmű győztes, bármi megtörténhet a labdarúgásban. Ki gondolta volna, hogy a máltai Gazi kiejti majd a horvát Hajdukot? De a Ludogorec is egyértelmű esélyes volt ellenünk, mégis kiejtettük őket. Vagy nem Horvátország volt a toronymagas esélyes a Magyarország elleni Eb-selejtezőn is? Mégis kikapott…

The post A Fradi rekordigazolását majdnem elvitte a BL-rivális: “Már Budapesten hívtak, ekkor már megvettek volna” appeared first on csakfoci.hu.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!