Ezért nagyon egészséges a görögdinnye

Életmód

Oszd meg másokkal is

Azt már eddig is tudtuk, hogy a görögdinnye leve (magas vitamin, ásványi anyag és antioxidáns tartalmának köszönhetően) zsírégető hatású, arra azonban csak nemrég derült fény, hogy ennek a finom gyümölcsnek a húsa az átlagosnál több egészségre való jótékony hatással is rendelkezik.

  • megelőzi a szervezetben lévő szabad gyökök esélyének kialakulását
  • csökkenti a puffadást, valamint a rákra és a daganatos betegségekre való hajlamot
  • kivonatának rendszeres fogyasztása csökkenti a vérnyomást és erősíti az érfalakat
  • a görögdinnye leve csökkenti az edzések után fellépő izomgyengeséget és fájdalmas izomhúzódásokat
  • lerövidíti a már meglévő izomláz időtartalmát
  • a faggyúkiválasztás során fontos szerepet játszó A-vitamin is nagy mennyiségben található meg benne, ezáltal kevésbé zsírosodik a haj
  • növeli a hajhagymák erősségét és gyorsítja a haj növekedését is
  • kollagén és C-vitamin tartalma a bőr, a köröm és a haj egészségéhez is hozzájárul
  • csökkenti a ráncokat és a szem körüli redők láthatóságát
  • likopin és béta-karotin tartalma megóvja a bőrt a leégésektől és a nap által okozott felszíni bőrkárosodásoktól
  • sok kolin nevű makrotápanyag található benne, ami biztosítja az idegrendszer, az izmok, a máj és az agy egészséges működését
  • magas rosttartalma csökkenti a székrekedés (és ezzel együtt az aranyér) kialakulásának esélyét
  • tele van elektrolitekkel, melyek megelőzik a dehidratációt
  • fejleszti az agy egészségét, ezáltal késlelteti az Alzheimer-kór és a demencia kialakulását
  • vörös színe miatt tele van likopin nevű karotinoiddal, mely hatalmas antioxidáns tartalma miatt erősíti az immunrendszert
  • a benne lévő A-vitamin segít a látásunk erősségének és élességének megtartásában

Végül, de nem utolsósorban:

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!