Ahol csak az érzékeid vezetnek (x)

Hírek

Oszd meg másokkal is

Furcsa, újszerű érzés egy időre megszabadulni a vizuális „zajtól”. Csak tapintása, formája, állaga, illata és térbeli elhelyezkedése van mindennek. Amit éppen nem tapintunk és nem hallunk, az nincs is. Kiürül a tér, minden felesleges dolog eltűnik, ami a figyelmünket elterelhetné.

Megváltoznak az emberek is… Nem számít, hogy szőke vagy barna, magas, alacsony, jól öltözött vagy kevésbé, hogy milyen színű a táskája, van-e szemüvege. Ezek nem léteznek. Van hangja és érintése.

El tudjuk ezt képzelni? Hogyan közlekedünk, dolgozunk, nevelünk gyermeket vagy épp szórakozunk? 

Egy óra vakság fel tudná nyitni a szemünket?

A Láthatatlan Kiállítás egy különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatunk meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. Megérthetjük, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszervünk, a látásunk nélkül élni, és megtapasztalhatjuk, hogyan erősödnek fel egyéb érzékszerveink.

Ezen a kiállításon vakok vagy látássérültek kísérnek el egy olyan útra, amely alapjaiban változtatja meg az eddig kialakult véleményünket, gondolkodásunkat. A láthatatlan utazás speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy igazán életszerű élményben legyen részünk. Különböző élethelyzeteket mutatnak be, ahol megtapasztalhatjuk, hogyan kell közlekedni a városi forgatagban, hogyan fizethetünk ki egy kávét a bárban, vagy éppen hogyan főzzünk.

A Láthatatlan Kiállítás a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg vak és látássérült embertársainkat.

A kiállítás Budapest egyik leglátogatottabb programja, kipróbálhatjuk a láthatatlan vacsorát, masszázst, sőt csapatépítő programnak is kiváló. Szórakoztató program lévén, gyerekeknek is kimondottan ajánlott játékos érzékenyítés céljából.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!