Több százmilliós csalás miatt tartóztattak le egy volt bírót

Hírek

Oszd meg másokkal is

Elrendelte egy korábban bíróként, most ügyvédként dolgozó nő letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság. A nőt több száz millió forintos csalással gyanúsítja az ügyészség. A gyanú szerint a nyugdíjazásáig többi között a Fővárosi Ítélőtáblán bíróként, jelenleg pedig ügyvédként dolgozó nő 2008 októberétől kezdve pénzintézetektől igényelt és kapott többmilliós személyi kölcsönöket, amelyek törlesztőrészleteit egy idő után nem tudta fizetni, így újabb és újabb, a korábbi hiteleket kiváltó kölcsönöket vett fel. Ezek egy részét visszafizette. 

A gyanúsított korábban bíróként dolgozott (forrás: dpa)

A nő a folyamatos fizetési nehézségeinek áthidalására 2012-től a kölcsönadókat megtévesztve magánkölcsönöket vett fel annak ellenére, hogy minden esetben tudta, már a kölcsönök felvételekor sincs reális lehetősége azok visszafizetésére. A jelentős összegeket gyerekkori barátaitól, közeli ismerőseitől, kollégáitól igényelte. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a bűnhalmazatra tekintettel 2-12 évig terjedő szabadságvesztés – jegyezte meg a Budapest Környéki Törvényszék. 

A gyanúsított jogi végzettségére, korábbi bírói beosztására és jelenlegi ügyvédi tevékenységére tekintettel megállapítható, hogy tisztában volt cselekménye súlyával, annak jogi minősítésével, tartott a büntetőjogi felelősségre vonástól – tette hozzá a bíróság. Erre utal az is, hogy amikor a gyanúsított tudomást szerzett az ellene folyó büntetőeljárásról, a kölcsönt nyújtó személyeket hamis tanúzásra próbálta rábírni.

(MTI)

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!