MK: A Fehérvár az Újpestet kaphatja, szomszédvári rangadót játszik a Paks – a nyolcaddöntő programja

Futball

Oszd meg másokkal is

A csapatokat Telek András négyszeres kupagyőztes korábbi labdarúgó húzta ki a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerda esti sorsolásán. A 9. fordulótól már nem volt kiemelt együttes, a klubok egy sorsolókehelybe kerültek – írja az mlsz.hu.

A továbbjutás két mérkőzésen dől el; második mérkőzést követően, ha a csapatok azonos pontszámmal és gólkülönbséggel állnak, akkor hosszabbítás, majd tizenegyesrúgások következnek.

A sorsoláson elsőnek kihúzott csapat lesz az első mérkőzés pályaválasztója, a visszavágón a másodiknak kihúzott együttes játszik hazai pályán. Az első találkozót 2020. február 12-én, a másodikat 19-én rendezik.

A pályák alkalmatlansága miatt, a játékvezető döntése értelmében elmaradt a Vác–Újpest és a Dorog–Debrecen találkozó. Ezeket a mérkőzéseket december 11-én, szerdán pótolják. Az Ózdi Kohász SC felnőtt csapatát az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kizárta az NB III-as bajnokságból, ezáltal a kupában sem játszhattak. A csapat a döntés ellen fellebbezhet, így három párharc kimenetele nem biztos még.

A 2017-es döntő egyik résztvevője sem folytatja a küzdelmet, a Vasast a III. Ker. TVE, a Ferencvárost a Békéscsaba ejtette ki a 8. fordulóban. Az előző kiírásban a 6. fordulóig jutó Pécs a Kisvárda együttesén keresztül jutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Paks lesz az ellenfele. Az előző sorozat győztese a Vác–Újpest párosítás továbbjutójával, döntőse a Haladással mérkőzik meg a nyolc közé kerülésért.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Budapest Honvéd – Szombathelyi Haladás (NB II)

Mezőkövesd Zsóry FC – Ózdi Kohász SC (NB III)-Kaposvári Rákóczi FC párosítás továbbjutója

Lipót Pékség SE (NB III) – ZTE FC

PMFC (NB III) – Paksi FC

Békéscsaba 1912 Előre (NB II) – Puskás Akadémia FC

MTK Budapest (NB II) – Dunaújváros (NB III)

Vác FC (NB II)-Újpest FC párosítás továbbjutója – MOL Fehérvár FC

Dorogi FC (NB II)–DVSC párosítás továbbjutója – III. Ker. TVE (NB III)

Szenzáció: 18 éves kapusa 16 védésével ejtette ki a Fradit a Békéscsaba a kupából – videó

The post MK: A Fehérvár az Újpestet kaphatja, szomszédvári rangadót játszik a Paks – a nyolcaddöntő programja appeared first on csakfoci.hu.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!