Újabb részletek derültek ki az iskolaérettség megállapításáról

Hírek

Oszd meg másokkal is

A nyár közepe, az új közoktatási törvény elfogadása óta nagy a bizonytalanság a szülők és a szakemberek körében, hogyan is alakulnak a szabályok, és a folyamat, hogy az egyelőre nem iskolaérett gyerekeket hogyan lehet felmenteni még egy évre a tankötelezettség alól.

Ebben a cikkünkben írtuk meg korábban az összes pontos részletet arról, mit kell tennie a szülőnek, ha még egy évre az óvodában tartaná a gyermekét.

A legfrissebb fejlemény, hogy a Pedagógiai szakszolgálat elárulta: 3 és 5 éves korban mérik fel a gyermekek képességeit a jövőben, hogy kiderítsék, mennyire alkalmasak az iskolakezdésre. Az MTI beszámolója szerint Mosányi Emőke, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója hétfő reggel azt is elmondta, az 5 éves korban elvégzett vizsgálatok során főként azokat a képességeket mérik fel, amelyek az írás-olvasáshoz, illetve a számoláshoz szükségesek.

Ugyanakkor fontos az is, hogy a gyermek képes-e fenntartani a figyelmét, mert ha nem, akkor valószínűleg kudarcélmény érné az iskolában. A 3 éves korban elvégzett vizsgálat során a legnagyobb hangsúly a nyelvi készségeken van.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!