Megérkezett a Chromium alapokra épülő Edge

Tech

Oszd meg másokkal is

Már régóta tudni lehetett, hogy a Microsoft átdolgozza böngészőjét, és ennek köszönhetően a Chrome-hoz hasonló élményt nyújthat, és immáron meg is érkezett az első stabil verzió belőle.

Ha megkérdeznénk, hogy ki melyik böngészőt használja otthon, bizonyára nem sokan mondanák a Windows mellé mellékelt Edge-t, éppen ezért határozta el a Microsoft, hogy modernizálja a programot. Az eddig használt EdgeHTML motor lapátra került, és helyette már a Chromium-ra épül az új fejlesztés.

A Edge-t immáron bárki letöltheti a a Microsoft oldaláról, ráadásul Windows 7,  Windows 8, Windows 10, MacOS, iOS és Android operációs rendszerekre egyaránt elérhető. Akik Windows 10-et használnak, azok a következő hetekben egy automatikus frissítés keretén belül is megkapják majd a programot.

Az új Edge segítségével a Microsoft valószínűleg rengeteg felhasználót szerez majd, hiszen a böngésző eléggé hajaz a Google Chrome-ra, és még annak bővítményeit is támogatja. Emellett gyorsabb, biztonságosabb és nem mellékesen stabilabb böngészési élményt nyújt az elődjénél.

Kíváncsiak leszünk a mindennapi használatból fakadó tapasztalatokra, hiszen a Chrome-ot rengeteg kritika éri a memóriaéhsége miatt, kérdéses persze hogy ezzel tudott-e valamit kezdeni a Microsoft. Sajnos a beharangozott Collections funkció még nem elérhető benne, de nemsokára ez is bekerül majd, és segítségével egy adott dokumentumba rendezhetjük majd a neten összegyűjtött információkat.

Forrás: Computing

The post Megérkezett a Chromium alapokra épülő Edge appeared first on Techlabor.

A cikk Forrása

Oszd meg másokkal is

Szólj hozzá!